Saturday, February 26, 2011

kesibukan *rojak :)



Assalamualaikum.
dimulakan dengan bismillah, diakhiri dengan alhamdulillah :)

*entry kali nie takde specific title. just bedall teruss type KESIBUKAN sebab sekarangg LIFE aku asyikk busy jee!
& theme untuk entry nie, ROJAK sebabb aku baru lepas makan rojak & aku tak tahu ape yg aku type, aku just type ape yg terlintas dlm fikiran aku. sebelum tu, kalau ada sapee² yg rasee entry nie tak patut dipostkan, silee tutup matee anda & jangan bacee sebabb kalau korang bacee, confirm tak faham sebabb aku type macam thambii ennade ! ^___^

waa da lama tak update! busy gilaaa ! dengan sukan, nasib baik sukan dah lepas.
Hari Rabu hari tuu. & now, just focus untuk exam p1 jee. wuu horror =.=
aku tak rasa yg aku READY 100% ! half jee kodd ==" ehh serious. but its okay, just do it ! jawabb dengan tenangg. huhuu. ekk weird, tak ready pun boleh jawab dengan tenang ke? waa magic ! ehh teringat lagu Magic-Secret. bestbestt !

Oh My Magic (Magic Magic) My Magic (Magic Magic)
Eomeo, eomeo, eomeo, eomeo, eomeo, eomeo.

wuwuu. okayy balik ke pangkal jalan ! actually, aku takde point pun nak post. But, disebabkan dah lama tak update blog, so dengan rela hati & ikhlasnyee aku update. Maybe entry nie agak serabutt sebab ayat tunggang langgang mak lenggang. yelah, entry rojak kan.
okayy STOP melalutt. dekatt sekolah pun dah lama tak belajar. yeahhh math laginye lah ! setiap kali hari ada math, mesti ada jee halangan such as Acara Saringan & Rehearsal Perbarisan. serious, dah lama tak belajar math. kecuali dekat tuition. Hari Khamis tuu ada math, but tak datang ! biaselah, kepala buat hal ! migrain dtg. vrooomm ! punyalah semangat nak pegi sekolah hari tuu, tiba² sakit kepala pulak. heihh =.=
takpe, biar sakit sekarang, jangan sakit masa PMR nanti : bak kata Ustaz Shamsuri :)




heh. sekarang nie migrain aku dah okayy siket semenjak gunee Auralife. kasii market sikett ! huahuaa :D
esok(Isnin) sepatutnyee kena pegi SMK Karak Setia. Tengok orang Pidato. fuhhh cikgu copp aku masuk pidato next year ! walaowehh malass gilaa T_____T esok entah pegi entah tak aku nie. serious malas gila ! so, aku bagi alasan yg kukuh dekat ibu. yelah, hari Rabu nie nak exam. mane tahu cikgu ada kasii skop soalan ke kan. rugi kalau tak pegii! esok ada math okayy ! Jadi, dengan ini, saya mengaku bahawa saya MALASS GILAA nak pegii esok! kalau malas, maknenyee memang tak pegii la kott. huahuaa :D

Actually, 30Mac nie ade Syarahan Agama dekat SMK Karak Setia (cehh sumenye nak buat kat situu. mentang² lah sekolah baru!) , ustazah memang suruh aku masuk. sebab last year dah masuk. dah ada experience kan. terpaksee. aku memang nak nangess lah bila ustazah paksa jugak aku this year. aku malass! taknak taknak taknak ! so, aku carilah jalan penyelesaian untuk escape. Finally, dapat jugak aku bebaskan diri! huahuaa. hebatkan aku? huhuu. Thanks Wanieyy coz sanggup gantikan aku! I lovee youuu wuwuu :D nantii aku belanjee Cadbury okayy! HOHOO. yeahh sekarangg aku free jee. ekk, entah lah, aku pun tak tahu kenapee aku malas sangat nak libatkan diri dalam ape² aktiviti sekolah this year. kenapee ekk? dont know =____="


*iklan kejapp.
ohhh pakwess! ^___^


malas gilaa nak active² this year. tapi kalau dah terpaksee & dipaksee, kenalah jugakk! haiyoo =.="
tadi aku online FB, tibe² adee junior 2AA post something dekat wall aku. perghh! pertanyaan yg buatt aku tersentakk! Aku copy&paste ayat dia yea. macam nie dia tanya :

salam kaq bella ,,,cmne nk ilangkan prasaan MALASSSSS nk bljarr nieyy ???...

walaowehh adekk! kenapee tanye soalan yg sepatutnyee akak tanye? dushh dushh. takpe dek, kite same² malas. HAHAHAHAHHAA !

Hari nie Mama,Papa&Due datang rumah. waa lamee tak jumpee!
Baru semalam Ibu&Ayah cakap lame tak jumpe Mama, tibe² hari nie SURPRISEEEE ! huahuaa.

last but not least, esok sekolah. so aku chow cincaww cendol duluu! wuhuu shemangatt niee nak pegii sekolah!


*sorry entry melalutt jee. Idea kena baham dengan harimauu :D
nanti aku post entry Video untuk perbarisan & mengambil kesempatan untuk meluahkan ketidakpuasan hati pasal sukan this year.
HOT ISSUE ! sorry tak sempat nak post hari nie.entry hari nie kan tema rojak. tak boleh nak mix dengan video perbarisan. nanti korang migrain tahap kronik . HOHOOO. InsyaAllah next weekend okayy :)


till then,
Assalamualaikum :)

Sunday, February 20, 2011

sarang tikusss !



assalamualaikum.
maaf, sy tak bolee nak update blog selalu. nak PMR kan. sedarr sedarr ! dushh !
okayy okayy cukup taknak cakap pasal PMR ! horror. woot =.=

hari nie aku bangun awal gilee ! wahwahh maju :D
kat Bentong kan ada Pasar Pagi & Minggu hari nie. Ikut ibu. yelahh, arnab anak yg mithali lah katekan. huahuaa :D

pagi² pergi beli nasi kerabu dekat depan Najath. lepass breakfast semua, gerakk pegii pasar.
lama lah jugak pegii pasar. cehh macam banyak jee beli kan. HOHOO.
lepastuu, balik. balik balik, baru aku tersedar yg selame nie bilik aku bersepah GILA okayy ! macam tongkang pecah. yelah, selama nie, ibu ayah suruh kemas. aku buat² pekak & hanya satu jawapan aku jawab. aku just jawab satu perkataan. padat & ringkas. huahuahaa. aku jawab,

OK.

tapi, OK aku tuu entah terbang ke mana lepastuu. sebab aku cakap jee okayy, tapi bontot masih taknak bangun. dah kena Gam UHU katanya :D

so, hari nie balik² aku tetibe jee rajin terlebih. cehcehh! mulemule aku vacuum rumah dulu. lepastuu, hati aku terdetik untuk kemas bilik aku yg mcm kandang @#$%^* tuu. HOHOO.

serious, bilik aku bersepah gilaa ! bukan bersepah dengan mainan masak² macam masa kecik dulu, tapi bersepah dengan buku². cemerlang lah katekan. HAHAHHAA !
bila ibu bebel pasal buku bersepah, confirm Along akan jawab,

biaselah ibu, pelajar cemerlang memang study bersepah buku. banyak buku. takde feel lah study kalau buku tak bersepah.

kesengalan terserlah disitu. memang pun, kitorang dua beradik mesti bersepah gilaa buku time study. tu baru study, belum cakap bab homeworks lagi. perghh ! lagi lah bersepah tahap Alam Flora kan.

just usha photos nie, bukti nie ! huhuu.

SEBELUM :




aku paling MALAS nak libat selimut pagi². bila ibu ayah suruh, mesti aku akan jawab.
lahh, nanti nak tidur kena bukak jugakk.
HAHAHAHHAA ! baguss kan aku? jimat tenaga :D




nie lah akibatnye kalau pagi² gopoh gapah menggelabah nak pegii sekolah.
selalu kadang² aku MALAS nak ikut jadual malam².
So, pagi² faham² jelah kan. maenn ambekk je. jatuh ke ape ke, justt buat² tak nampak jee. huahuaa !




calculator yg tinggal kenangan :')

see, aku dah cakap. macam tongkang pecah kan?
kau tengok lah dengan buku segala mak nenek bersepah!
nie lah akibatnyee kalau tak kemas bilik selamee DUA MINGGU. huahuaa !
okayy okayy, sekarang bilik aku dah clean & clear. banggee ! hohoo
yelahh, manee tak bangge, aku kemas bilik nie sorang² & mandi dengan peluh sendiri. muahahahaa ! yeahh tak payah cakap aku nie rajin, aku dah tau lama dah. terima kasehh. HAHAHAA !

SELEPAS :







dengan rela hati aku lipat selimut :D

okayy okayy, dah kemas kan? yeahh ! huahuaa :D
maybe akan jadi sarang tikus selepass beberapa bulan nanti.
setiap kali aku kemas bilik, mesti aku yakin tahap tak ingat dunia, dengan berkata :

angah dah taknak bersepah sepah bilik dah.
nie mesti kekal kemas nie.

HAHAHAHHAHAHAA ! ayat macam tahan lamee je kekemasan bilik aku tuu kan.
huahuaa. takpee, at least aku ada jugakk daya kerajinan padee tahap maximum hari niee.
HOHOO.


dah dah, esok nak sekolah ! sedarr sedarr =.=
dah pukul 7.07 p.m. nie sebabb upload gambar lama sangatt !
memangg lembab blogsipott niee. perrrr !

Hope my Dad cepat sihat :')

till then,
Assalamualaikum.

Monday, February 14, 2011

kemalasan tahap DEWA =.=




Assalamualaikum.
entry pendek je okayy. entry ala² malas je nie.
Serious aku malas gila nak buat ape² hari nie! malas tahap gaban dah nie.

MALAS nak update blog.
MALAS nak blogwalking.
MALAS nak layan orang.
MALAS nak bercakap.
MALAS nak gelak.
MALAS nak buat homeworks.
MALAS nak borak dengan orang.
MALAS nak tengok tv.
MALAS nak lipat kain.
MALAS nak buat jadual kelas.
MALAS nak kemas bilik.
MALAS nak BUAT SEMUA !

aku nak goyang kaki membesarkan bontot jee. HAAHHAA :D wehh teruk gilaa!
fuhhh. Hari nie bangun lambat siott. Dalam pukul 1 macam tu. Tu pun sebab Ayah gerak suruh makan. well, aku kan anak mithali. Tak payah Ibu susah² nak buatkan breakfast untuk aku. bangun² terus lunch. kan bagus begitu. huahuaa :D



aku bangun basuh muka gosok gigi semua then pergi lunch. nyumnyumm! dah lah bangun² perut lapar. makan tak hengatt dunia wehh. Sweet Sour Fish! sedapp ! Thanks Mummy! =.=




lepas lunch aku terus capai towel pegii mandi. Malas jugak sebenarnya aku nak mandi, tapi disebabkan aku rasa diri aku nie dah serabai sangat. aku pun dengan rela hati pegilah mandi. Daripada kena basuh pinggan or kemas meja makan, baik aku mandi kan. HAHHAAA. aku mandi pun tak ingat dunia jugak. hoho.
lepas mandi terus hadap lappy. yang tu jee yang aku rajin buat hari nie. pukul 3 lebih nanti baru aku try untuk sentuh homeworks yang dicintai tu. huahuaa. Tapi serious lah, aku MALAS gilagilagila1000x nak buatt ! Aku pun tak tahu lah kenapa banyak sangat setan menghasut nie. shuhhh shuhhh ! =.=




Tapi takpe, Homeworks tak banyak sangat. Dah buat sikit petang semalam. biasalah, pelajar cemerlang. beginilah. HAHAHAHAHHAAA muntah muntah ! huahuaa :D

wehh cuti sehari jee. tak puas langsung ! kasilah extra sikit kan. mueheehe.
Tapi aku rasa semangat nak pegii sekolah esok. Esok ada acara Saringan. bestbestt! tak belajar sebelum rehat. huahuaa. Photos & Videos yang agak hypermarket akan diupload dalam next entry. TQ :)


till then,
assalamualaikum.

Maulidur Rasul :)










selamat menyambut Maulidur Rasul pada 15 Feb 2011 bersamaan 12 Rabiulawwal 1432H. banyakkan Selawat. *Moga dengan sambutan kali ini, dapatlah kita menghayati pengorbanan besar Nabi Muhammad dan mencontohi baginda sebagai insan terbaik, bukannya setakat hari Public Holiday dan menyambut hari kelahiran baginda sahaja. ツ

Sound Of My Heart ♥






Assalamualaikum.
wuhhh kalaulah orang tahu ape yg ade dlm hati kita? thinkingg =="
tak best lah kalau mcm tu kan. yelah, let say kalau kita BENCI gila dekat someone tuu kan. kalau dia tau kita benci dia mcm mana? ehh tapi best jugakk! huahuaa. yelahh, tak payah nak simpan pekong di dada. cakap jee.

wehh aku benci gila dekat kau ! menyampah gilaa !

perghh confirm pangg!! pipi kiri pangg!! pipi kanan! huhu. ehh, hati orang pun kena jaga jugak kan. takkan nak orang jaga hati kita, tapi hati orang kita buat macam sampah. dont be like that =.= kalau kita benci macam mana pun, kita try suka dia. tak baik musuh² nie. musuh tu kan syaitan. dengar tuu! Ustazah Yang Dipertuan Agong Bella nak berceramah free nie :D

We hate some persons because we do not know them,
and we will not know them because we hate them.

aku pun nak cakap aku nie baik macam malaikat, jauh sekali. aku pun banyak buat dosa. kalau datang sekolah tuu, tak payah nak cakap lah wehh. dosa aku dah lah dah berbakul², nie nak tambah lagi sebakul. sebab ape? sebab syokk sangat menganyam ketupat punya pasal ! Ya Allah, tunjukkanlah hambaMu ini ke jalan yang benar. Kalau datang sekolah, mesti ada jee cerita² HOT nie kan. kenapa ekk? boleh bagi 10 sebab tak? aku pun tak dapat nak cari sebab musababnye. Jadi, marilah kita bersama² berfikir kenapa manusia suka mengumpat?

bukan pasal mengumpat yang aku nak cerita sebenarnya, sampingan je tuu :D
okayylahh, di kesempatan ini, aku nak listkan jenis² kawan yang aku suka.



IKHLAS.
yang nie ofcourse lahh wajib kan! kalau tak ikhlas dalam persahabatan, bukan sahabat namanya =="

JUJUR.
palingg aku suke! yelahh, kau suka ke kalau kena kencing dengan kawan kau? mesti lah panas kan.

CARING.
aww sweet ! caring nie, bukanlah belai² manje gedik mengada². Maksud aku, contohnya lah kan. If kawan kita sakit ke apa, at least tanya lah khabar kan. sedih kawan kita tuu. mesti dia rasa tersisih / tak dipedulikan. alolololoo :D

SEKEPALA DENGAN AKU.
bukannya dua orang kongsi satu kepala. tenat lah wehh! hohoo. Aku suka kawan dengan orang yang sama perangai macam aku. macam Anum. babun saya tuu. HAAHHAA. sayang dia sangat²! sangatt sekepala. sama² otak tak stabil :D

SUKA SHARE STORRY.
bestt bestt ! tade nak secret². Susah lah kalau semua nak secret dengan member. Letih lahh wehh. Tapi kalau nak cerita secret kita punn, janganlah excited sangat nak bercerita sampai cerita dekat orang yang mulutnya seperti roti tempayan di kedaii mamak kan. Tapi aku, aku just cerita secret aku dekat someone yang aku betul² boleh percaya. Ofcourse lah Anum & Citot kan. orang yang aku betul² boleh percaya & dorang sanggup dengar semua problems aku. cerita tu Happy ke tak ke, dorang always dengar. sayang lebihh nie ! huhuu :D

MEMAHAMI.
barulah sehati berdansa sejiwa kan :D

HELPING.
nie yang best nie! tapi janganlah pulak kau ambik kesempatan pulak. Mentang² lah member kau tuu suka tolong kan, tak memasal kau jadikan dia kuli batak kau pulak. Janganlah begitu :D

HAPPENING.
Janganlah asyik sedih jee, tak comell lah macam tuu :D


*sayang sangat² !

dah² lah. aku malas nak buatt karangan 10000xx patah perkataan pulak.
Actually, aku tak kisah kawan dengan sape² pun. Just kawan apa salahnya kan. Bukannya aku duduk sebumbung dengan dia pun. Dia punyaa pasal lah.


Friendship is the hardest thing in the world to explain. It's not something you learn in school. But if you haven't learned the meaning of friendship, you really haven't learned anything.


Friday, February 11, 2011

fasli jannati :D


Assalamualaikum.
heyy peeps!
pagi tadi ada kemas kelas. wuwuu bestt!
kelas pun dah start nampak ceria. I likeeee ^_^
tapii sikit jee yang datang. tak sampai half pun. but, walaupun sikit jee yg datang, kelass tetap HOT ! huahuaa :D
but tak kemas semua lagi. tak habis lagi. ada lagi yang nak ditouch up.


9As' OUR TARGET tuu laa yg semangatt sekalii :D


credit to AziemPoyo yang asyik nak markett jee. huahuaa :D



bertungkus lumus buatt benda alah nie. Finally, siapp jugak.
Ustaz Shamsuri cakap,

cuba bayangkan. 26.12.2011 nanti, 25 orang dalam gambar nie masuk surat khabar dapat straight As'

wahh wahh ! amin :)




comelcomell :D
THIS IS WHAT I CALLED HAPPY

the mangkok ayuns :D



lastly, aku nak show-off video HOT pulakk. muehee :D


video

credit to Aziem sewell. dia nak market muka aku agaknye. huahuaa.


video


video

balik dalam pukul 11 macam tuu kott. lepastu pegii SKBP. meriah kott Sport Day dorang.
bestbestt :D

balik penat gilee! terus hadap lappy. hoho.
& sekarang aku tengah semangat buat Geo :D

yelahh, pelajar cemerlang. *sile muntahh HAHAHAHAHAA !


Be nice to people on your way up because you'll need them on your way down.

till then,
Assalamualaikum :)

Thursday, February 10, 2011

quick update.

assalamualaikum.
yeahhh hari ni skola. alhamdulillah kepala tak buat hal macam selalu.
sujud syukur kejapp :D nak cakap pasal sekolah hari ni? mcm biase je. boringg,happy sume adee! nak buat macam mana kan, nama pun LIFE kan. boringg kan. penatlah. penat sangat. ekk, ape yg aku penat sebenarnya? huahuaa :D tadi kat skolah nak cakap happy, takdelah happy mane pun. takdelah happy sampai taknak balik kan. boring pun ade jugak. SAKIT HATI pun adee! tapi biarkan. let bygones be bygones. buat ape nak cerita pasal benda yg tak happykan diri sendiri kan? takde gune. lagipun, benda dah lepas. aku bukannye Doraemon nak putarkan masa. tapi aku rasa macam nak jadi Doraemon. lebih baik jadi Doraemon daripada jadi PMR CANDIDATE kan? fuhhhh! Doraemon bestt tak payah nak beria-ria study untuk exam. tapi, yelah kan, nama pun kehidupan kan. bersyukur jelah dgn hidup kita. cuma ilmu yg dapat ubah kehidupan kita.






pagi-pagi sampai skolah rase mcm semangat jugak. senyum di pagi hari tuu kan baguss. lepas letak beg terus pergi assembly. actually nak baca Yassin & Zikir Munajat. tapi cuaca tak mengizinkan kami semua. huhuu. so, terus masuk kelas P&P mcm biasa. first kelas Sejarah. fuhh ² Cikgu Rohaimi masuk bawak 2 budak lelaki sebab kes merokok. cehh konon hebatt lah hisap rokok? sumpah menyampahh ! bak katee Cikgu Rohaimi

orang melayu nie kaya dgn lagak jee.

betull tuu! cehh jadi penyokong setia nie. huhu.

balik² sekolah agak penatt! & terus menghadap lappy. teruk kan? dah lah ade kelas Arab lepass tuu. & disebabkan aku terlalu khusyuk sgt online, sampai tak sedarr masa ! Ya Allah. kelas start pukul 3.30pm. & aku pukul 3.10pm baru nak masuk bilik air. aku mandi cepatcepat. tapi bukan mandi kerbau okayy! yelah, aku cepat² buat segale benda. kau bayangkanlah, pukul 3.10pm baru nak mandi. dengan tak solatnye lagi. perghhh! *jangan tiru sikap ini* . lepastu, aku siap mandi terus solat. wehh express gilee aku solat! rush rush. kepala pun dah serabott. capai segalee buku-buku Arab.


memang aku serabott gile lahh mase tuu! sampai kelas dalam nak dekat² pukul 3.50pm lah jugak. tak menepati masa betul aku nie kan. teruk macam tenuk. padan muka aku kan. sendiri cari pasal. heihhh. masuk² kelas, dah agak dah. confirm ustaz tanya kenapa lambat punya kan. soalan cepumass :

1) traffic jam ke?
2) balik rumah wan dulu ke?
3) tertidur ke?

3 soalan yg mana jawapannya salah. semua aku gelengg. hahaha.
& yang nie jawapan paling hot dari Ammar.

makeup lama sangatt.

tak memasal! aku dah lambat² pun dia boleh cakap aku makeup². tu sewel namanya. aku dah lah tengah serabott kepala otak, tengah kejar masa, tak sempat lah! aku bedak² je. & disebabkan dah lambat gila, tudung aku pun jadi macam babun. sangatt comell! fuhhh. memang lah serabott! tak payah nak cakap lah. tapi dah lama lepas tuu, aku dah rasa lega sikitt. otak pun dah fresh balik. baguuss baguss ! sayang otak ! HAHAHAHAA.




habis kelas dalam pukul 5pm. & kami pun pulangg. huahuaa. turun² nampak muka Dutdut. ape lagi, well macam biasa lah kan. masing² buat perangaii babun. lepastu, kitorang pun pergi usya budak² rumah Hijau berlatih perbarisan.

biar malu² , biar segan² . kerna malu itu perisai orang beriman :D

lepastu turun balik. & satu peristiwa yang boleh buat perut aku tebaraii. huahuaa. tapi kesianlah Dutdut kan kalau aku cerita kat sini. kesian dia. muehee. dalam pukul 5.30pm macam tu, balik. pergi rumah Nenda terchenta dulu. tapauu makanan. huahuaaa :D after that,pergi Pasar Tani ngan Ibu dulu. yelah, zaman sekarang manusia sibuk. beli jee! huhu. itu pun sebab aku dah lama tak makan nasi minyakk. sedappp! nyumm nyumm :D




lepas dah beli segala bagaii, balik rumah lah kan. fuhhh penat nie! malam nie sepatutnya ada tusyen BI. tapi Cikgu Rohaimi buat kelas Sejarah. berbelah bahagi rasanya. fikir nak pergi mana satu. kalau tak pegi BI, rugi pulak. yelah, duit dah bayar takkan tak pegi pulak kan? tak pegi kelas Sejarah kang, tak memasal kena d-merit 10 markah. perghhh! so, dengan kerelaan hati ini, aku pun pegilah kelas Sejarah. tapi best. tak mengantuk. asyik gelak jee. huahuaaa :D

habis kelas pukul 10 & ibu ayah datang jemput pukul 10.25pm.
nasib baik ada budak² hostel solat dekat Surau. cuba kalau dorang takde,
tak ke naya aku duduk sorang² kat depan surau tuu. dengan gelapnya lagi. fuhhh baekk punyeee :D

balik² solat & terus online! huahuaa.
biasalah, weekend kan.

so, apa yang aku cuba nak sampaikan ialah.

manage masa betul². jangan terlalu leka macam aku. sampai datang kelas lambat.




bak kata ibuayah.
Jangan leka sangat dengan internet.korbankan semua tuu untuk future. lepas PMR nanti gunalah internet sepuas² nya.

semangatt berkobar² nie! mueheehee.

till then,
Assalamualaikum.