Saturday, January 28, 2012

Life Is Beautiful :)



Assalamualaikum rakyat jelata sekalian :)
Fuyoooo lamenyee kite tak update blog kite. Rase rindu laa kat blog kite yg omey omeyy nie. HHHAHHAHAA =="
Setelah sekian lama menyepi dari dunia khayalan dunia impian nie, finally muncul jugakk saya. Muehee.
Entry nie saya taip sepantas kilatt sebab saya tak mandi lagi nie. HAHAHA ! Bukan mandi pagii okayy. Entry pendekk jea okayy. Kesuntukan masa. Saya teramatlah busy & tak ada masa untuk update blog nie. Papepun saya cuba sedaya upaya untuk curi-curi masa. Hekhekk !

Life saya alhamdulillah mcm biasa sajee. Gembira sedihh ituu semua perasaan yg sentiasa ada dekat semua orangg. Cuma bergantung kepada situasi jea. Kadang-2 kita terlampau sedihh sampaii kita tak jumpa jalan untuk jumpa pelangi yg sentiasa mewarnai hidup kita utk sentiasa ceria. Dan jgn kita terlalu gembira sampaii leka & lalai. Saya sayangg semua orang di sekeliling saya yg sentiasa mewarnai hidup saya & yg terutama sekalii yg sentiasa ada dgn saya bila saya sedih & gembira and yess semestinyee Allah. Dia jea yg tahu apa yg ada dalam hati saya. Tak kira sedih / gembira. Tapi saya sedarr, kadang-kadang bila saya TERLALU gembira, sampai saya terlupa pada DIA. Tapi bila saya sedih, mesti ingat DIA. Saya hina sangat di sisi Allah. Saya cintasayang Allah.

Allah sentiasa ada dgn saya, saya sedarr tuu. Tak ada kawan yg betul-betul faham saya pun tak jadi masalah bagi saya. Sebab Allah dah faham saya. Tak ada kawan bila saya susah pun tak jadi masalah besarr bagi saya. Yang penting Allah sentiasa ada dgn saya. Saya tak kisahh kalau kawan mengumpat saya. Yang penting Allah tak benci saya. Saya cintasayang Allah sangat-sangat.

Terima kasih Ya Allah sebab hadiahkan mereka untuk ceriakan hari-hari saya.



Saya sayang dorangg sangat-sangatt. Rindu 3Al-Antaki :( Hope friendship kita kekal selamanyaa :*


Friday, January 13, 2012

Nak nyawa nak nyawaaaaa !



Heyyo biskut lemak kopi O ! Tgk cerita Hantu KumKum, assalamualaikum. Hikhik :D
Tengokk title atas ! Okayy jumm jeritt same-samee.
"SERAM NIHHHH !"
Wiki wikii. Okayy naa, mai sini cek nak habaq mai kat hampa semua pasall apa cek punya tajukk mcm org nak kena telann. Wehee ! Act, apee yg aku nak ceritakan dekatt sinii pasall 'seekor/seorang' anak patung yg agak menyeramkan. Bukan agak, tapii SEMEMANGNYA MENYERAMKAN bagi aku ! Okayy meh sinii aku tunjuk muka yg agak seramm gituu yea. Kau kenal budak perempuan nie? Mesti korangg pernah jumpee dekatt kedaii kan. Aku ANTI budakk nie! Wahahahaha. #Aku type nie pun dah rasa seramm sejuk tahuu !


Okayy, kalau dia bangun dia akan bukak matee macam nie.


Erghh ! Aku tengah ketar-ketar nie. Mmg aku ANTI habess dgn budakk nie ! Aku rasee mcm nak campakk ke laut jea. Masa aku kecikk-kecikk dulu, aku & akak aku suka sangatt-sangatt main dgn Garfield. Tidur sama-sama. Bolee dikatakan, bagaii isi dgn kuku. Marilah kita blaja BM yea. HAAHAHA ! Then arwah nenek aku yg aku panggil 'Wan Yas' cakapp dekatt kitorangg yg malam-malam Garfield tuu mintakk nyawa dekatt kitorang.
"Nak nyawaa nak nyawaa". (Dgn nada mcm suara budakk kecikk)
Start drpd tuu, kitorangg jadi takutt. Yelahh kan, masa kecikk tak bolee nak fikirr lagii. Tapi effect tuu sampaii skrg aku rasaa takuttt ! Okayy kenapa aku takutt dgn budak nie? Once upon a time, HAHAHA ! Kau penaa tengok cerita hantu pasal anak patung macam nie? Start daripada tuu membuatkan aku rasa takut dgn budak nie. Aku jadii ketar satu badan kalau nampakk budakk nie. Peristiwa yg mmg membuatkan aku nak menangiss bila ayah, ibu & Along kacau aku. Okayy kau bolee bayangkann aku menjeritt macam mana. HAHAHA ! Okayy jum kitee story !



Petangg Rabu tuu, aku balikk sekolah dgn penatnyee. Lepass settle semua, aku nak lelap sekejapp. Time aku nak lelapp tuu, Along dgn gembiranya menyakat aku. Dia letak dekatt sebelah kepala aku. Mau tak menjeritt aku kan. Fuhfuhh. Yg tuu bolee tahan lagii. Malam pulak, ibu & ayah pegii masjid. Sebelum aku mandi tuu, Along da kacau-kacau da. Aku jadii seramm jugakk laa kan nak mandii. Tapee, all is well katanya. Hooho ! Lepastu aku bajett cool jea masuk bilik air. Whoaaa freshh ! Hiihihi. Lepas mandi tuu, aku bukak jea pintu, jeng3 ! Budakk tuu dah duduk macam gambar dekat atas tuu. Mmg meroyan laa aku dekatt situu kan. Nasebb baekk towel tak tercabut ! Huahuaa ! Lepastu aku pergi amekk wuduk. Aku bukak pintu bilik air. Aku tak sedarr Along dekatt situu. Lepas aku amekk wuduk tuu, aku toleh jea belakangg. Urghhhh ! Aku rasee mcm nak pengsann. Matee da habess bulat da masee tuu. Along buatt rambut kalah pontianak sambil pegangg budakk tuu. Aku rasee macammm, heihhh adee yg aku telan hidup-hidupp nie karangg. Sehari suntuk aku kena kacauu dgn minah sengall nie. Baguss Along, adikmu nie mmg SUKEEE awak buatt mcm tuu. Rasee 'bahagiaa' sangat hidupp nie tauu. *Mata ke atas, tangan ke dada =="


Okayy nie cerita masih freshh lagii yea ! Hari nie ibu & ayah pulakk berkomplot dgn Alongg. Erghh ! Petangg tadi aku nak tidur. Lepastu ibu bukakk pintuu bilikk. Ibu tanyee buatt apee sambil bawakk anak patung tuu, letakk dekatt sebelah aku. Mmg menjerit laa kan. Mau tak menjerit, serious aku takut gilaaaa ! Tak lena aku nak tidur. Aku nak pegii toilet. Lepastu aku nampakk ibu masukk bilik. Aku pelikk laa jugakk kan ibu masuk tetibe lepastu keluarr senyum-senyum pelikk. Aku tertanya-tanya. Lepastu aku masuk bilik. Aku check, takde ape pun. Then aku nak sambungg tidur, aku bukakk jea selimut. Budak tuu tengah baringg atas katil aku ! Fuhhhhh ! Heart attack !
Maghrib tadi pulakk, part ayah aku pulakk. Aku tengahh online. Lepastu ayah pegii letakk budak tuu dekatt belakangg aku. Aku rasee macam adee hantu tengahh bergayutt dekatt aku. Erghhh !
Seharian aku kena kacauu. Bolee histeria aku macam nie. Baguslaa semua, buatlaa lagii. Saya mmg SUKEEEE. Krofkroffff =.='

Nahh dengarr budakk nie meroyannn.



video

Till then, wassalam.

Lots of love, Bella ♥.♥

Saturday, January 7, 2012

School itu Sekolah itu Madrasah :)



Hoyehh hoyehh. Assalamualaikum. Whoaaa sorry baru nak update pasal first day sekolah. Fuhhh cerita basi pun bolehh. Muehee ! Act, baru balik dari Kelantan negeri Cik Siti Wan Kembang. Nantikan post trip to Kelantan okayy. Huuhu. Okayy back to our topic : SCHOOL ! Yeahh I love school. Hari yg dinanti-2kan. Tapi bab bangun awal tuu menyebabkan aku lemah gemalaii gituu :/ Okayy malam tuu aku semestinya tidur awal. Pukul 10. Biaselah, semangatt berkobar-2. Hikhokhekk. Aku dah set alarm pukul 6. Then pagi tuu tetibe TERbangun pukul 5.45am. Whoaa semangatt gituu. Tak payahh tunggu alarm. See, betapa semangatnye aku pagi tuu. Ececehh. Lepastu pergi mandi. Aku suka mandi sejuk-2. Seriously. Aku suka sejuk. Kalau bolehh, aku nak ddk dalam peti ais tak payah keluar-2. Wehee ! Lepastu pegii sekolah pukul 6.50am. Perghhhh gile semangatt ! Kau tgkla nanti. Makin lame, makin lambat. HAHAHA ! Sampai-2 sekolah, aku masuk dewan susun kerusi. Fuhh ramai gilee berkumpul dekatt luar dewan. Macam nak buatt rusuhan pun adee. wiwiii. Semua tunggu nak masukk. Semua dah masuk, start lah perhimpunan mcm hari Isnin. Tak lama sangatt. Dah habis perhimpunan, cikgu bagi-2 kelas utk Form2, Form3 & Form5. Form1 & Form4 tunggu dalam dewan utk ORENTASI. Aku palingg tak suka orentasi.

Yeahh boringgg ! Tapi tuu masa Form1. Kalau dah naik Form4 nie, best lahh jugakk. Lagipun 2 hari jea kan. Tapi agakk panas laa jugakk buttock aku ddk bersila dekatt dewan tuu kan. Fuhhhh. Hari first cikgu bagi-2 kelas. And yess, aku amekk Sains Tulen. Sedihh kena berpisah dgn Anum :') Anum amekk Sains Sukan. Dia buatt aku sedihhh. Hewheww =.=' Lepastu pergi kelas masing-2. Bab kelas nie palingg aku suka. Sebab? Hoyehh kelas aku dekatt 3AA dulu. Syiokk habess. Alhamdulillah ramai 3AA dulu yg kekal dekatt 4ST. Anum & Syed kelass SS. Dutdut KP. And Zimah chowchoww pergi Vokasional Puteri Temerloh. Biarlah dia jadi puteri dekatt sanee. HAHAHA ! Lepastu, Cikgu Laila masukk. Lantik AJK kelass & blablablaa. Yeayyyy dapatt kawan baruu ! Wheeee ^__^ Lepastu, kena pergi Bilik Akses. Kena pilih Prinsip Akaun or ICT. Aku blurrr gila masa tuu. Taktau nak amekk apee. Then aku pegii jumpa ibu mintakk pendapatt. Lastly, aku amekk ICT. Form5 aku DROP okayy ! Mueheee. Then masuk kelass balik. Cikgu tak masukk-2. Kitorangg lepakk dalam kelass. Urghh agak tak bestt tak dapatt gelakk dengan Anum. Tinggal aku & Atie jea :( Dlm kitorang borakk, tetibe Citot & Zimah datangg serbu kelass.

Wehh ! Kelass lain sumee da balikk !

What the tutttt kitorang ketinggalan pulakk nie. Cepat-2 turun nak balikk. Tetibe tgk kelas lain tak balikk lagi. Sengett punyee Citott ! Tetibe aku tgk dorang berkumpul ramaii-2 dgn ustazah Siti Esah. Aku pelikk laa jugak kan tetibe nak kumpul secara berjemaah pulakk dekatt situu. Aku pun pergi laa. Hoyeahh kena ceramah free rupenyee. Agak menyesal jugaklaa aku pergi sana kan. Fuhfuhhh ==" Dah lama tuu, balikkkk ! Aku suka balikk. HAHAHA !



Hari kedua macam biasa. Pergi dewan, sesi orentasi utk Form4. Aku rasa fuhhhhhh penatt tunggu cikgu bagi taklimat biasiswa & sewaktu dgnnye. Sebelum tuu buatt test ape tah aku pun nak ingatt. Berkenaan dgn bidang kitee. Yeahh aku bidang Perubatan. Ada bakatt jadi Forensik tak? Hewhewww :p Aminnn. Okayy adee sorang budak baru kelas aku yg agak baikk. Friendly habess ! Yg palingg buatt aku tak tahan, dia 'kaki tilik' bersiri. Muehee. I mean, bukan tilik nasib, tapi tilik perangai. Kuangkuangg. Budak-2 belakangg aku kecohh kan. Lepastu aku pergi belakangg. Dorang suruh dia tilik aku. Cehhh siott statement dia. Okayy kau dengarr yea ! Dia cakapp aku nie :

1) Degil. (Aku budak baekk okayy. Krofkrofff =.=)
2) Tak boleh hidup TANPA kawan. (Tipu laa tuuu. Cessss)
3) Peramah. (Ouhh sy bukann sombonggg)
4) Bising. (Dia nak cakapp aku pendiam sebenarnye. HAHAHA perasannn)

And yg lain tak dapatt dikesann. Aku taktau nak percaya ke tak dia nie. Tapi serious terror kott. Dia cakapp dia baru belajar. Cehh dan-2 jea. Hanieyy lagi baguss. Dia ckp.

Wehhh, aku baca ayat Kursi tadi, dia tak dapatt baca aku.

HAHAHA ! Terbaekk ahh Hanieyy. Dia nie adee setan ke hapee? Muahahahhahaha ! Jahatt gila akuu =__="
Lepas rehat masuk kelas. Cikgu Nik ckp, pengawas masuk dewan. Kitorang pergi dewan tetibe tak jadii. Malas lagii aku nak masuk kelas lepastu. On my way, aku nampakk budak lakii kelas aku ddk kat depann surau. Aku pergi dekatt dorangg. Aku ajakk dorangg borakk. Dorang pun layann otakk aku yg tak beberapa nak stabil. Tetibe tersedar masa Math nak dekatt habess. 5 minit terakhir baru kitorang masukk. Dorang suruh aku lead. Siotttt ==" Nasib baikk cikgu tak marahh. Wehee ! Bunyii loceng, Cikgu Rajmi masukk. Sejarah ! Yeahh I hate Sejarahhh. Krofkrofff. Masa dia nak tanyaa, yeayyy ! Pengawas kena pergi dewan. Alhamdulillah. Terlepas jugakk aku daripada soalan tamadun ape bendee bagaii yg aku taktau sepatah haramm pun. Mihahahaha !


Pergi dewan. Kena bawakk budak-2 form1 round sekolah. Aku suka part nie ! Tawaff laa kan. HAHAHA ! Aku bawakk budakk yg agakk mencabar tahap kesabaran aku. Lelaki semuanya ! Nakal gilaaa. Kalah aku. Fuhhh. Dorang bisingg, sekali aku mengamuk. Dorangg diam. Dorang janji taknak bisingg-2. HAHAHA comell gilaa. Aku rasa kerapatan aku dgn dorangg makenn erat. Cehcehhh ! Miaahahhaa. Dorangg baik. Baguss dgr cakapp aku. Hikhikk. Lepastu nak masuk kelas, cikgu Aduka belanja. Huuhu alhamdulillah. Then, masuk kelass lepastu balikkk !



HAHAHHAHAHAHA Baru aku perasann aku syokk sangatt type sampaii buadd karangan 1001 patah perkataan. Huwhewww :p Aku tengah tingtong sekarangg yea. Terima kasih kerana sudi membaca. Miahahaha !

Mau pergi iron baju. Perghh lagi semangatt ! Miaahahaha.

Till then, wassalam.

Lots of love, Bella ♥.♥


Sunday, January 1, 2012

TwoThousandTwelve .


Assalamualaikum rakyat jelata sekalian. 2012. Yeahh ! Takde feel langsung. Umur meningkat tapii aku tetapp awet mude & anjal yea. HAHAHAHA ! Sedih tinggalkan 2011. Banyak kenangan aku sepanjang tahun 2011 nie. Tahun yg paling bermakna bagi aku. Sobs :'( Masa New Year 2011 dulu, aku rasa happy nak tinggalkan 2010 yg kotor tuu. HAHAHA ! Kejamm habess =="

Rindu nak jadi Form3.
Rindu nak kene bebel dgn cikgu-2 pasal PMR.
Rindu nak buatt party dgn my happy family yg bergelar Perintis 3Al-Antaki.
Rindu nak kenee baling tepung sampaii termakan tepung mcm makan cekodok mentah masee 3AA buadd surprise masee birthday aku hari tuu.
Rindu nak belajar dgn cikgu-2 yg ajar 3AA dulu.
Rindu nak main-2 dlm kelas.
Rindu nak main 'Kambing Biri-Biri'.
Rindu nak pegii toilet dkt blog Al-Farabi.
Rindu nak pegii padang malam-2 dgn Anum & Hazie menyakat budak-2 asrama yg tengah study masee Tuition Science.
Rindu nak pegii surau masa agama lepastu tidur dkt belakang. HAHAHA !
Rindu nak kena rotan dgn Teacher Grace.
Rindu nak buat-2 letak buku depan muka lepastu tidur masa BM. HAHAHA 1
Rindu nak dengar ustaz cakap "selingan".
Rindu nak main bola baling sambil gelakk mcm berukk tak ingatt dunia masa PJ dulu.
Rindu nak main kejar-2 dgn Atie masee KH.
Rindu nak sorok-2 makan Oat Crunch masee BM sambil buatt-2 menguap.
Rindu nak memekak dalam kelass 3AA.
Rindu nak main message calculator dgn Syed sambil buatt muke.
Rindu nak rehat pukul 10.00am.

Rindu rindu rindu ! Banyakk sangatt yg aku rinduu. Semua yg rindu tuu tak bolee nak ulang balikk. Walaupun 2011 tuu tukar jadii 2012 dgn HANYA menambah satu digit sahaja, itu membuatkan life aku lain. Bukan satu, tapi BANYAK ! Aku rindu semua tuu. Aku tak ready nak jadi Form4. Tak ready nak buatt azam baru. Tapi nak buatt macam mane kan. Life rules. All is well ~

Nahh amekk gambar tahun baru. Jerawat kena baru jugakk ! Aisehhh =='

Ape-2 pun, semoga tahun baru nie kita menjadi yg lebih baik drpd tahun-2 sebelum nie. Tingkatkan iman. Let bygones be bygones. Tahun baru, azam baru. Jgn tanya azam aku apee. Aku nak minum air zamzam jea. HAHAHA ! Erghh ! Aku rindu 2011 !
Till then, wassalam.

Lots of love, Bella ♥.♥