Monday, October 31, 2011

am cooking (。◕‿◕。)



Assalamualaikum.
Hari nie CikBellaMed masih tak pergi sekolahh. huuhu.
pagi tadi bangun pukul 5.45am. kepala mmg dah rasa tingtongg.
tabahkan hati, kuatkan semangat pergi iron tudung sekolah & baju KOKO.
lepas gosok, pergi solat. Ingatkan nak pergi mandi, alih2 tidur balik. rasa pening sangat.
lepastu tidur lah balik.
Tidur-tidur, tiba-tiba dalam pukul 11 setengah, aku dengar suara daripada luar
Angahhh! Angahhhh!
banyakk kalii pulakk tuu. dgn nama panjang sekalii. hooho.
lepastuu dgn beratnya rasa kepala nie, aku pun bangun lah. Act, pintu bilik aku tutup masa tuu.
aku keluar daripada bilik, tengokk-tengokk ayah. ekk, pelik jugakk. ayah kan tengah kerja. balik kenapa pulak nie.
rupa-rupanya masa aku tidur tuu, ibu call hp aku tak angkat, call rumah pun tak angkat. nie sah tidur tak ingat dunia nie kan. #kantoii.
Aku mmg kalau tidur takkan sedar ape yg jadii. orang call 100 kali pun aku takkan angkat. So, sape-sape yg call aku masa malam, tapi aku tak angkat tuu, faham-faham jelaa. Bak kata Anum,
"kau mmg. gempa bumi pun tak sedar-sedarr"
hee I miss youu Anumm! ngeee. Lepas ayah tengok aku tuu, dia pergi sekolah balik. aku ingat nak sambung tidur balik. tengok jam dah nak dekat pukul 12. pinggan belambak kat dapur tuu. Ayah suruh call ibu. Aku call ibu.

Aku : Hello, kenapa? ibu ada call angah ke tadi?
Ibu : Adalah. kenapanya tak angkat?
Aku : Tidurlah. baru bangun nie.
Ibu : Baru bangun? ituuu(mak aku mmg selalu mulakan ayat dengan ITUUU. hahahaha!), awak dah sidai kain belum?
Aku : Belum. nak sidai lah niee.
Ibu : okayylah yea, awak hati-hati. masak sekali. masak nasi. ikan ada dalam peti.
Aku : okayy okayy.

aku letak, lepastu aku terpane. ekk, masakk? aku yg tak pernah masak nasi nie kena masak nasii. adesss.
A few minutes later, Cik Mas call.

Aku : Hello, assalamualaikum.
Cik Mas : Hello Angah, okayy tak?
Aku : (dalam keadaan mamai + tingtongg) haaa, okayy. kenapa?
Cik Mas : takdelah, ibu tepon Cik Mas tadii suruh tengokkan awak. Cik Mas tengok pintu rumah bertutup jea.
Aku : heehe. baru bangun.
Cik Mas : ouhh yeke. haaa tapelah yea. Ibu yg suruh tengokkan tadi. k lah yea.
Aku : okayy okayy.


lepastu dgn tak mandinye, aku pergi sidai kain. mmg macam orang gila lah aku sidai kain masa tuu. dengan tak mandinye. miahahahaa! Lepas sidaii kain, aku mandi. dah siap mandi tuu, tiba-tiba telefon rumah bunyi. aku tak sempat angkat. pastu call ibu, ibu cakap takde call pun. tengah cakap dgn ibu tuu, nampak kereta Cik Mas depan rumah. lepastu letak telefon. Cik Mas call. dia nak bagi lauk rupanya. Itulah baru jiran sejati. heehe.
lepastu aku cuak sekejap, aku tak tau nak masak nasi macam mana. sengall kan. lepastu call ibu. Ibu bagitau cara-cara. aku blurrr jea, tak faham. HAHAHAHAHAHA. apa gunanya Internet : Pakcik Google kan? huuhu.
aku search : Cara-cara menanak nasi.
HAHAHAHAHAHAHA ! anak dara yg bagus kan :D lepastu nasib baik jumpa. thanks to SuaraKehidupanku. Huuhu. so, bagi sape-sape yg masih tak reti masak nasi tuu, belajar-belajarlah yea. jangan jadi macam CikBellaMed. hooho. First time masak nasi, rasa mcm tak confident jea. masak nasi, pergi solat kejap. Dah siap solat, pergi dapur cari bahan-bahan nak masak ikan pulak. aku terfikir nak masak Gulai Lemak Cili Api. lagipun dah pernah buat kan. try buat lagi sekali. kalut jugak masa masak tuu. menggelepar badakk jea. muehee. dah siapp semua dalam pukul 1.50pm. aku kemas rumah sekejap. #mmg untung sapee jadikan aku isteri, rajin tauu. HAHAHAHAHAHAHAHAHA ! #pengsannnnn.
Finally siap jugakk semua. Dah siap semua, aku hadap lah lappy nie :)


#nie bukan yg aku masak okayy. gambar hiasan semata-semata. huuhu.

So, sape-sape yg taktau nak buat gulai lemak cili api nie. mehh sinii CikBellaMed nak ajar sikitt. hikkhik.
Act, simple jea masak nie, tak perlu susah-susah. Mesti ramai yg dah tahu kan. Bagi yg tak tau tuu, try-trylah yea. resepi unggul niee ! heee.
Cara-caranya ialah :

Lada kecil - 12 ulas. (kalau nak pedas lagi, boleh tambah. sape-sape yg tak kuat pedas tuu, bolehlah kurangkan sikit lada tuu yea).
Kunyit hidup - 1 inci.
lepastu WWE dia guna lesum batu. kalau sape yg agak malas tuu, bolehlah blend saje yea.
ikan jgn lupa basuh (buang segala taik dalam perut dia tuu. hahahahaaha).
potong bawang besar bulat-bulat.
Serai 2 batang.
Santan 1 kotak.
Asam 1 keping.
Garam 1 sudu.
lepastuu, bahan-bahan yg dah ditumbuk atau dikisar tadi tuu masukkan dalam periuk.
Sebelum tuu, masukkan air yg 2 cawan tadi tuu dengan santan. Then, masukkan semua bahan & ikan dalam periuk. Masak hingga mendidih.

Thats all, goodluckk ! ^___*


till then, wassalam.
Lots of love, Bella ♥.♥

Sunday, October 30, 2011

kaunter pertanyaan ♥



Assalamualaikum.
heyy peeps ! sorry CikBellaMed sudaa lama tak mengupdate blog. biasalah, virus-virus malas sudahh serangg ! ngee :D
okayy, disebabkan aku takde idea nak post apa-apa. so, marilah kita buat tag daripada Cik Fad yg comell molekk niee ^__^
okayy lets start !

S T E P . O N E

  • You must post these rules.
  • Each person must post 11 things about themselves in their journal.
  • Answer the questions the tagger set for you in their post. And create eleven new questions for the people you tagged to answer.
  • You have to choose 11 people to tag and link them to the post.
  • Go to their page and tell them you have tagged him/her.
  • No tag backs.
  • No stuff in the tagging section about 'You are tagged if you are reading this' you legitimately (a.k.a really, trust, with all honesty) have to tag 11 people

okayy 1st step sudaa siapp. mari kita ke slot yg seterusnya.

S T E P . T W O

11 thing about CikBellaMed :)
#ehh ehh, teringatt pulakk masa sekolah rendah duluu. masa zaman muda-muda duluu lahh. ecehh! huuhu. buku punya tebal nak belii untuk tulis biodata sendiri & kawan-kawan. aku simpan lagii biodata korang sume tau! hooho. okayyokayy, back to our topic : ABOUT ME .

1. Umur kitee umurr kitee. HAHAHAHA poyoo. okayy okayy straight laa. umur aku baru 15. tau dah muda. hooho.
2. Sangat sukakan ice-cream + cadburyy ! ^__*
3. Dilahirkan di atas katil dalam wad bersalin Hospital Bentong.
4. mempunyai tahap kesabaran yg kurangg & suhu panas baran yg tinggi.
5. suka gelakk seperti pontianak mengilaiiii. #cindaii lahh manaaaaaa. hiihihi.
6. mempunyai ketinggian yg tidak mencapaii ketinggian KLCC kerana budak form1 lagi tinggi daripada saya =="
7. friendly. suka berkawan dgn SEMUA ORANG.
8. seorang kanak-kanak comell yg sangatt suka perasan & syokk sendirii. ahakss :p
9. suka Hindustan ! all izzzz welll ^___*
10. suka menyanyi kuat-kuat walaupun suara mcm katakk puruu. krofff kroffff =.=
11. seorang shopaholic yg sangatt borosss & suka makannn ! nyummnyumm :D

okayy settle !
S T E P . T H R E E

marilah kita jawab soalan daripada Cik Fad comell momelll niee.

name: Nur Fadhilah binti Taha.
Age: 15 years young :)
Birthday: 5/4/1996
Eye colour: white + black + brown
Nickname: Fad + Kakcik
Favourite colour: purplee kodd?
BestFriend(boy): Azim Mo'ies ! heehe :p
Number Of Pets: tadee kan?
Relationship status: Taken or Single? I choose singlee. kodd? huuhu.
Kindergarden: I tersentapp pulakk ! tak tau lorr Fad =="

okayy finishh ! aku main bedal jea jawab niee Fad. huuhu.
next, my turn :)
sapee dapat jawabb sume betull, aku bagii Cornetto Strawberry Kiss ♥ huuhu ^_*
kejapp tau, nak perahh otakk kasii freshh baru bolehh buat soalan cepumass ! ngeee.
okayy da.ehemmmm. jeng3 !


Age :
Date of Birth :
Bestfriend :
Apa yg saya akan lakukan bila saya stress :
Fav. colour :
Fav. food :
Hobby :
Fav. subject :
Perkara yg saya akan buat bila otak saya tak stabil :
Status :
saya menggunakan Maxis, Celcom atau Digi? :

sapee yg dpt jawab dgn tepatt mmg tit0pp terror lahh ! clue : sesetengah jawapan ada di about me dekatt atass tuu & FB saya. chaiy0kk2 !
act, aku malas sangat nak tag. tapi disebabkan rules dia kena tag 11 orang. terpaksalah tag jugak. aku kan seorang yg berdisiplin. HAHAHAHAHAHA #pengsannn

6. Tiha
8. Ieha
11. Soleha

till then, wassalam :)



lots of love, Bella ♥.♥

Wednesday, October 26, 2011

Bila muka rosakk, mulalah rasa sesakk =="



Assalamualaikum muslimin & muslimat sekaliann :)

#opocottt mak kau terkejuttt !

ngeheee. semenjak lepas PMR nie, lappy nie tak keluar-keluar daripada bilikk aku.aku jea yg kongkee! huuhu. I liioooookkkeeee :D so, disebabkan terlalu taksub dgn alam fantasi nie, maka muka pun menjadi kelabuu asapp. seramm nihhh! lepastuu mula lah kan rasa nak koyakk-koyakk jea muka sekarang nie.nasib baik muka aku ada nur. ngahahahahahaaha.
So, di sinii ada sedikit sebanyak sesetengah separuh sewaktu dengannya tips untuk penjagaan kulit dgn cara yg mudah. tak payahh susah-susah membazir duit pergii spa or whatever untuk jaga kulit. huhhhh kan bestt kalau dapat facial muka. whoaaaaa :O apa aku merepekk =="
Tips nie aku dpt daripada Ms.Shifuu. Byk info & tips yg mudah dalam blog dia. rajin-rajinlah jengukk blog dia okayy. promoterr terhebatt niee! hooho okayy lets start !

1. Pilih dan guna produk muka yang sesuai

First sekali, pilih produk pencuci muka yang sesuai dengan jenis kulit muka kita. Try satu produk dulu, tengok hasilnya, ok ke tak? Kalau tak ok, try produk lain pulak. Bila dah jumpa produk yang sesuai, teruskan guna produk tu.

Bagi kulit yang kering, pakailah pencuci muka yang berpelembap. Lepas cuci muka, pakai moisturizer pulak. Moisturizer ni penting untuk mengekalkan kelembapan pada wajah. Nanti make-up pun cantik je, sebab tak nampak kulit kering tu.

Bagi yang kulit berminyak, prevent urself from using facial wash with moisturizer. Bila muka berminyak sangat, kotoran dan habuk sangat mudah nak melekat kat muka. That's why muka korang akan mudah berjerawat.

Cuci muka maximum 2 kali je sehari dengan menggunakan pencuci muka. Elakkan daripada guna pencuci muka lebih dari 2 kali, sebab nanti kulit muka akan kering dan tak bermaya. Kerapkan basuh muka guna air paip biasa tu, sudah mencukupi untuk membuang kotoran kat muka.


2. Minum air kosong banyak-banyak

Badan kita ni memang sangat memerlukan air yang mencukupi supaya badan dapat berfungsi dengan baik. Bila kita minum jumlah air yang sufficient, toksin-toksin dalam badan akan diserap oleh air dan seterusnya dibuang melalui proses perkumuhan. Kalau tak, toksin ni boleh menjadi penyebab masalah muka seperti jerawat, jeragat dan macam-macam lagi lah. Paling elok, minum 8 gelas air sehari.

3. Sentiasa cool

Kita selalu dengar orang kata,"jangan marah-marah, nanti cepat tua". Haa, memang betul sebenarnya pepatah(pepatah ke?) tu. Bila kita marah, otot-otot muka bergerak secara agresif. Macam enjin kereta jugak, kalau hentam drive ganas je, cepat rosak kan nanti? Sama jugak macam muka, kalau kita asek nak marah je, lama-lama berkedut muka tu dibuatnya. So stay cool, kawal kemarahan. Always think positive.

#well, kamiii mmg cool :D

4. Pemakanan

Banyakkan ambil sayur-sayuran dan buah-buahan. Banyak khasiat, bagus untuk muka. Elakkan ambil junk food, tak bagus untuk muka dan untuk kesihatan korang gak.




5. Tidur kene cukup

Ni salah satu cara nak mengelak dari muka cepat berkedut. Bila kita tidur, badan akan melakukan proses membina sel baru. Kalau tak cukup tidur, mata sembab, muka pon tak bermaya je nanti.

Credit : Ms.Shifu :) jom terjahh blog diaa!

Selamat beramall ! ngeeee ^___* confirm kulit anda semua akan menjadi sehalusssss kulit bayi. wacehhhh!

#eii baby nie keluar air liur lorr! nasib baikk kau comell! mueheee :p

till then,
wassalam :)

Tuesday, October 25, 2011

Making sweetnesssss ♥.♥


Assalamualaikum.
heyyy peeps! sudahh lama kita tidak bersua yeaa. wacehhh!
sorry, CikBellaMed sedangg dilanda penyakit malas untuk meng-update blog tercinta nie. hooho!
*aku memang malas HARI-HARI okayyy*
So, how are youu? ada baikk ka sambut Deepavalii? ngeheehe.
huhhhh ape kes aku tak sambut Deepavali pun ada jugak makhluk Allah yg wish banyakk-banyakk dekatt aku. huhhhh seramm nihh!



gurauan itu bahagia. kan kan kan? hooho :D

lepas PMR nie konon cakap punya semangat berkobar-kobar nak update blog hari-hari. sy ulang, HARI-HARI yeaa. tp disebabkan kemalasan tahapp gaban, mmg tak usik lah blog nie. huuhu.
ponekk eden meng-edit blogg nie smlm. adee lagii yg nak di-touch up lagii. waitt yeahh!
maybe ada yg tertanya-tanya, mana pegii ''MonyetOrange'' duluu. kan kan kan?
nampak sgt aku nie top. HAHAHAHHAHH *muntahh hijauuu*
act, blog MonyetOrange dah tukar URL hingga menjadi blog yg seindah beginii yea. HAHAHHAHAHAHHA *aku tak tau kenapa aku perasan sangatt hari nie*
maybe nama MonyetOrange tuu nmpk mcm childish jea kan. so, utk menjadii lebih matured, sy pun tukarlah nama blog ini menjadi "HauriJadidah". aku tau nama tuu unik kan kan kan? hahahahhahahahaaha! original name created by ME. pengumuman diulang, by ME. hooho. No copy-copy okayy. tamau tamauu :D
blog nie takde warna tema mcm blog yg duluu. maybe COLOURFUL kott lepas niee .


act, aku banyakk benda nak post. tp mcm biasalah kan, M A L A S ! ngeee.
okayyokayy. CikBellaMed merajinkan dirii untuk update blogg okayy. aloloolo kesian blog nie dah bersawang. vacuum sikett! ^___^

so, entry kali nie mukadimah dia punya panjangg bagaikan karangan 3000 patah perkataan 5 muka suratt gituuu ^__*
okayy, kita start drpd aktiviti lepas PMR okayy. lepass PMR tuu ada lah jugak rasa boringg. tapi dah lama-lama tuu, baru rasa bestt! aku rasa mcm taknak naik form4 jea! ngeheee cepatnyelah masa berlalu kan. dah besarr dah aku. ecehhhh! minggu lepas aku datang sekolah 3 hari jea. well, malas sangatt-sangatt! macam tak kenal aku kan? hooho. tapi aku duduk rumah sorang-sorang sangat menjadikan aku seorang perempuan yg TER-rajin di dunia. HAHAHHAHAHAHAAHA! aku duduk rumah, mmg kemass lahh rumah aku.well. hahahahahha *pengsannnnn*
duduk rumah dua hari mmg boringg lahh duduk sorang-sorang. Act, hari Selasa tuu ada game Netball. tak pernahh hayatt aku pandaii main Netball. HAHAHAHHAHHAHA *bukan sebab ketinggian yea, sebabb TAK RETII*. harap maklum. ngeee. hari Rabu dorang pergi sekolah Teknik. malasss eden. so, duduk rumah goyangg kakii sajee lorrr :D



So hari Khamis tuu datanglah sekolah. ada pertandingan memasak. sapee sangka kan CikBellaMed yg TAK RETI masak masuk pertandingan memasak kan. mmg kena gelak jelahh dgn kawan-kawan yg sewell tahapp dewa kelapann tuu. Especially my cucu, Hafiz. mmg cari nahass betull lahh kan. hooho. Tapi pertandingan tuu mmg bestt lahh! walaupun ada sesetengah yg susah nak bagi kerjasama. Act, group tuu 5 orang jea. tetibee pagii tuu jejaka-jejaka SMKB yg teramat rajin offer diri utk tolong kitorang. whoaaa that's what I called FRIENDS ♥.♥ sayangg korangg sangatt-sangatt! thanksss :)
mmg sedapp lahh kena masak guna kayu api. KAYU API yea. mmg penatt lahh nak tunggu api tuu hidupp. bara bagaii. adesss. group kitorang palingg lambat hidupp api. but kitorang siapp cepatt okayy! bak kata Kaya & the geng, dia bagi moto group kitorang,
"biar lambat, asalkan sedapp"
HAHAHAHHAHA terbaekk lahh Kaya! Dah siapp semua, Juri terhebat pun rasalah makanan kitorang yg sedapp sangatt tuu. heehe. ouhh yeaa, kitorang masak ala-ala tradisional gituu lorrr.

Menu Makan Tengahari :

-Gulai Lemak Cili Api (ikan)
-Sayur campur
-sambal hitam belimbing

Dessert :
-Aiskrim
-Koktel

Air :
-Limau nipis

nyuummy-nyummmyy !

lepass pertandingan nie, aku berubah menjadi seorang wanita melayu yg ayu yg sgt rajin memasak. HAHAHAHAHHAHAHAHHAHAHHAHAHA *perasann gileee* =="

hari Jumaat tuu pulakk ada aktiviti "Ibadah Haji"
well dah jadii Hajah dah aku. muehee! program yg bestt tapii tak larat duduk dekatt tengahh panass. nampak sangatt practice untuk pegii Mesir kan? heehe.

lepastu, cutii cutii Malaysiaaaaa!
ngeee. cuti panjang kali nie sangatt tenangg sbb aku tak payahh hadapp buku. hoo yeahhhh!

*psstttt, kerja gilee bersama mereka-mereka yg sengalll*

till then,
wassalam :)

Thursday, October 13, 2011

selepas PMR -,-'


Assalamualaikum.
hyee peeps ! how are youu? ngeee :D
So kepadee PMR Candidates 2011, apee rancangan korang lepas PMR nie?
*Silee comment post ini & sila beritahu tentang rancangan & perasaan anda selepas PMR.*
miahahahhaa ! huhhh harap maaf otak BellaMed agakk tak betull sikett hari nie.
gara² kebosanan tahap gaban gituuuu. mueheee :p


okayy okayy. act, entry nie aku nak share sikett *sikett jea tak bolee banyakk²* about satu tragedi lepass PMR. hari Selasa malam. maknanya malam Rabu kan. lepas Rabu, Khamis. Esok Jumaat. ngeheee :D
dah², straight to the highway okayy. don't belokk² tau. kalau belokk jugak, jengjengjengg ! sesuatu yg seram akan menyelubungi hidup anda. hihihi *gelakk ala² pontianak nak beranak yg sengall*
kalau aku mengarott mcm nie, sampai esok tak keluar² motif entry nie. adesss.
okayy okayy serious jgn gelakk². ngehehee :D




okayy lepass PMR, malam tuu pegii Pizza Hut Wangsa Maju celebrate kemerdekaan yg ke-15 nie. miaahahaa!
then, on the way nak balik tuu tengah dengar radio. tengah sedapp² dengar. then, tibee²














tibe²




































nak tau?













kalau nak tau, scroll down lagii











jengggggjenggjenggg !























heehe bengangg tak bengangg tak? muehee :p
okayy okayy. lepastu, tibe² satu raksasa hijau bernama Trans Rengit telah menghimpit kereta saya.
Lalu, saya pun menjerit seperti orangg kurang siuman di dalam kereta & dalam masa yg sama, degupan jantung saya menjadi sgt express. dupdappduppdapp! huhhhh saya berasa sgt takut kerana saya dpt merasakan bahawa nyawa saya seperti hendak tercabutt. saya hanya mampu tawakal. tapi Alhamdulillah, saya & keluarga tercinta terselamat daripada kejadian tersebut. hanya side mirror sebelah kiri kereta saya tercabutt lalu terpelanting ke mana pun saya tak tauu. saya berasa sgt panik & cuak. Lalu, saya pun buatlah muka cuak saya mcm nie


Beberapa minit kemudian, bapa saya pun mengekori raksasa tersebut untuk meminta ganti rugi side mirror kereta saya. Setelah mengekori Raksasa tersebut, mata bapa saya fokus kepada no plat raksasa tersebut yg berbunyi
WTN 6755
Selepas ituu, bapa saya menghubungi nombor yg tertera di belakang raksasa tersebut untuk membuat aduan. Maklumat yg diberikan adalah seperti berikut :
Sebarang aduan sila hubungi
019 blablablaaa saya pun dah lupa.
selepas berbincang dgn tuan raksasa tersebut, beliau menyuruh bapa saya menahan raksasa tersebut untuk meminta ganti rugi. wahhh bapakk lajunyee pemandu raksasa ituu membawa raksasa tersebut. Tidak mampu bapa saya untuk menahannya. Setelah sampai di Tol Bentong, bapa saya menahan raksasa tersebut. Lalu, pemandu tersebut keluar. ouhhh ore klate rupenye. raksasa tersebut mahu menuju ke Kota Bharu. ouhhh jauh perjalanan luas permandangan lagi rupenyee. tapii saya berasa sgt kasihan terhadapp pemandu raksasa tersebut. kerana dia tidak mempunyai wang yg secukupnya untuk membayar ganti rugi side mirror kereta saya. dia tidak perasan rupanya. muka dia innocent sgt. sedih saya melihatnya. Apabila settle semuanya, kami pun pulang ke rumah.

jadi, jika anda terserempak dengan sebuah bas bewarna hijau, Trans Rengit berdaftarkan WTN 6755, silalah berhati-hati kerana pemandunya memandu bas dalam keadaan mcm orangg gila. sangatt gilaaaa !

huhhhh karangan 3000 patah perkataan aku buatt tauu. ngeee. confirm BM A++++ nie ! miahahaha !
lepas PMR nie dtg sekolah agak membosankan sebab takde aktiviti yg bestt sgt.
minggu depan baru bestt adee games : bola sepak, bola jaring, bola tampar, futsal & memasak.
sapee sangka kan BellaMed yg tak pernah masak nasi nie masuk pertandingan MEMASAK ! miahahahahaaha ! aku tolong potong² jea. ngehehee. tapi pertandingan memasak nie sengitt, ramai orang masuk.
cehh semua nak tunjuk bakat masing². papepun, chaiyokkk² ! hope team Bola Tampar & Futsal menangg ! :)
cakap pasal bola tampar, pagi tadi main bola tampar sumpah bestt ! budak² laki joinn perghhh tak tau lah nak cakap mcm mana. kau bayangkan lah kederat dorang mcm mne kan. nasebb tak cap muka aku. huhhhhh -,-'
lepas main bola tampar, pegii pulang buku teks. lepas rehat pegii tgk movie. sgt boringggg hari nie.
tak sabar tunggu next week ! ngeeee. balik dlm pukul 1:50. sementara nak tunggu 1:50 tuu, benda gilaa segila²nya aku buatt. crazy memory ever !

till then, wassalam.
mauu ketemuu tilammmm :)

Monday, October 10, 2011

P to the M to the R. yeahhhh !





assalamualaikum.
yeebedabeduuuuuu ! *gian nie gian nie* ngeee :D
sorry bloggers semua, dah lama tak update ini blogg. jari pun dahh jadi mcm parkinson menahan gian nak buli keyboard ! huuu.
sebelum nak habiss paper Arab tadii, otak aku dah plan nak buat semua benda yg aku tahan sebelum PMR.

TO-DO-LIST :
  • tgk filem Hindustan ofcoursee! ngeee.
  • bloggingggg,blogwalking,touch up blog, etc. palinggg gian! berapa bulan dah aku tak update. tiap kali usha blog aku post yg sama jee yg adee. post pasal SamadBudakSenget jee yg ada kan. macam dia top jee! HAHAHAHA tak move foward langsung kan! miahaaa !
  • onlinee. dah lama k0dd tak online! online FB tadii sampaii 722 friend request =="
  • download lagu banyakk².
  • berjoli bersama member² yg sengall! HAAHAA
  • merendek tawaf satu sekolah tiapp² hari.
  • kemas rak buku. keluarkan semua buku drpd rak buku aku. wahhhh wahhh wahhhh! mmg kemas lahh rak buku aku nanti kan ;)
  • PJ ! biaselahh kan nak PMR. mana lepass nak merasa PJ. huuu~
  • makan tido makan makan tido makan tido :D

kalau nak dilistkan semua yg aku nak buat lepas PMR, mmg sampaii esok lahh tak habis kan. so just buat ringkasan sajee yea :D

okayy, jom kita pergi ke slot yg seterusnya. baru ada anjakan paradigma kan! heee.
I wanna share with you about
"MEDAN PEPERANGAN"
location : Dewan Keris Mas SMK Bentong.
Date : 4-11 October 2011

ngeeee. first paper, paper BM. ehemmm nie yg buat aku rasee mcm semangat berkobar² nak story nie! *gian mcm nie lahh*

huuu sebelum masuk dewan masa hari first tuu, rasa nervous pun ada jugakk. tapi buat muka berlagakk cool jee kan. miahaa. dengar taklimat, then baca doa. dupdappdupdappp,
"calon-calon dibenarkan masuk ke dalam dewan sekarang"


first paper, Bahasa Melayu.
Paper 1 bolee tahan laa senang jugak. Paper 2 mmg gilee lahh aku ckp. mlm tuu ramai yg sent message dkt aku suruh hafal PLOT. gilee kentangg lahh kan tak keluar langsung. aku hafal punyee semangat malam tuu, last² tak keluar. tawakal jee lahh. dpt² paper, trs aku telek bahagian D. perghhh PLOT tak masukk! huhhhh nasib baik soalan bahagian D tuu mintak perwatakan jea. kalau tak mmg melemahkan semangat aku yg berkobar² nie nak jawab soalan lahh kan. huuhu!
dalam pukul 11:50am bolehh balik.
next paper : Pendidikan Islam.

petang tuu dalam pukul 2 aku sampai sekolah. sedih k0dd tengokk PMR Candidate sorg nie, accident. patah kaki. kepala darah. seramm aku tgk -,-' tu lahhh, degill lagii. bawak motor bagai pelesit. akhirnya diri sendiri yg naye. huhhhhhh ==" malam tuu pulak dengar cerita budak PMR Repas meninggal accident. innalillah.




paper lain semua okayy.
but S E J A R A H ! huhhhh serious aku tak tau ape yg aku jawab. guna machine gun penggpenggpengg jea k0dd! miahaaa :P
malam nak jawab Sejarah tuu sumpahh tension. dah lah paper Science & Sejarah esok tuu. mmg serabott lahh otak nak dicitenye kan.
Jumaat takde paper. so Khamis tuu Cikgu Khasinah buat kelass KH malam. banyakk gelakk jea adee lahh. mmg senak perut lahh malam tuu. muka tak sedarr tak habiss exam lagii mcm nie lahhh :D
Isnin paper Math & KH. both alhamdulillah bolehh buatt. sebelum jawab KH petangg tuu serbu rumah Cikgu Khasinah duluu. mintakk berkat sikett. ngee dah lahh banyak main masa KH. kena mintak restu :D
masa KH duduk sebelah Anum. dia buat muka mintak pelempangg jee sambil cakapp
"bestnyee merdekaaa hari nie! HAHAHAHAH"
panas gua bebbb. mmg cari pasall lahh budak tuu kan. huuhu. but sokeyy, hati sendiri pujuk diri sendiri,
"sabarr Bella sabarr, esok kau pulakkk"
mueheee mmg countdown lahh kan! huaahuaa.




pagi nie aku sampai sekolah dorang tengah menghafal karangan. mmg tak masuk lahh otak aku kalau baca sebelum nak masuk dewan kan.
yeayyy dapat CD Hindustan : Kol Mil Gaya drpd Zimah :D
lepastu Anum,Citot & Dut² datangg Surau. duduk dgn Anum kejapp. dalam pukul 7:55 cikgu panggil pegii depan dewan berkumpul. lepas baca doa pengawas suruh masuk. huhhhh last paper, aku tak sabarrrr nak tunggu 10:40 masa niee ! ^___^ hari nie bestt, pengawas sporting :)
tiktoktiktokk ! tepat 10:40am,
"perhatian kepada semua calon, masa menjawab telah tamat. sila berhenti menulis."
wahhhhhhhhhhhhhhhh legaaaaaaaa !
aku rasa nak terjun daripada atas dewan! huuuuuu~
sebelum keluar, salam semua pengawas. then pergi Surau. snap-snap. pergi Koperasi. ustaz belanja roti yeayyeayyyy ! hooho. lepastu pergi tawaf satu sekolah nak show-off sikett kan dah abes PMR. bangga lahh! miahahaaa :p
lepastu lepak² dekat Astaka. dalam pukul 12:30 mcm tuu ibu hantar balik.
then tuttttttt on wi-fi.
yeayyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
miahaaa galak betull =="

hope dapat result gempakkkkk !

okayy aku rasa cukup lah sampai sini untuk aku lepas gian sekejap. ngeee.
next post will be aktiviti lepas PMR or story expired sebelum PMR :D



till then, wassalam :)