Friday, April 29, 2011

3B - Bella Budak Baik ♥




Assalamualaikum kum ape kumbet bat ape batman man ape mentos tos ape tolak lak ape laksa sa ape sepakk pak ape pakcik cik ape cicak cak ape cawan wan ape one two three go! start start. dah cukupp tak payah nak meroyan :p

Jumaat. hari yg penuh kemuliaan & keberkatan. pagi yg penuh ketenangan.
dgn cuaca yg sejuk, fuhhh tenangggggg. menjalankan tugas seperti biasa di Bengkel KH dgn keikhlasan hati yg hanya ada 50% sahaja.
lalu,mengajak Citot melayan perasaan di pondok sebelah tandas lelaki dgn penuh kegembiraan.
setelah kami puas berbual, kami pun pergi ke Dewan dgn senyuman maniss di bibir.
selepas melabuhkan punggung di lantai, kami pun turut serta melagukan zikir munajat dgn penuh keinsafan.
*wehhhh poyo ronosss. ayat BM confirm A++ niee ! huahuaaa :D




okayy okayy straight to the highway.
pagi tadi lepas assembly, ada perjumpaan pemawas pengawas.
1 masa habiss kat situu. ckp pasal problemSSS yg malas aku nak amek tau. tak penting dlm hidup aku.
lepastu msk kls. hari nie tak belajar pun. Math pun tadi teacher masuk sbb relief.
belajar sekejap. at least ada jugak masuk ilmu hari nie kan. cehhhhh :p
cikgu takde hari nie. mmg bestt lahh kan! hahaaa ofcourse lah mcm tarzan dlm kelas tuu kan.
meroyann jee masing². adessss. lepas rehat laginye lah.
gelakk tak habess². segala ilmu keluar. astaghfirullahalazim ape nie Bella =.="

balik tadi sempat ber-WWE dgn Aziem sengall to the power of 5 tuu.
husinnnnnn~ *sambil buat gaya Usop :p
hari nie serious wehh aku penat gilee.
penat perut. faktor-gelakk punyee pasal.
penat mulut. faktor-bercakapp.
penat kaki. faktor-merewang.
penat tgn. faktor-sekeh kepalee Aziem.


kalau duduk dgn budak² nie lagi lah bertambah sengall kepala otakk aku yg mmg dah sengall nie.
pinjam folio Dut.
balik² punyalah semangat kuskuss aku buat kerja kursus Sejarah. berkobar² nie wehh. kau boleh ke? :p
penatt jgk tgn. online kejapp. berehat sebentar bersama Oat Crunch ^__^ yummy yummy



tetibe message menyemakk. aku ingatkan sapelah yg menganggu ketenteraman hidup aku, rupanya Hotlink!


ape kes Hotlink hantar MMS free-SELAMAT HARI PEKERJA.
kalau dia send SELAMAT HARI PELAJAR TAK PAYAH BELAJAR suka lah jugak aku.
*panggggggg

sorry, dia taknak play. degil betul. sekehh kangg.
well, aku simpan lagi GIF yg Hotlink send tadi. malas lagi nak delete. biarkan phone memory full. lepastu bila org send message, adelah pulak surat cinta daripada Maxis untuk org yg message aku masa phone memory tgh full gara² tidak mempunyai daya kerajinan pada tahap yg maximum. ekkekeee baca satu nafas je yea :D

RM0. Your SMS didn't reach 0179****** as the phone memory is full. It'll be sent once the phone memory is cleared. To stop these alerts,send STOP to 22021.

dia suruh tunggu sampai clear kan? cuba kalau aku memang malas tahap dewa nak clear.
tak ke sampai kiamat tak dpt msg. huhuu :D
urghhhh takde mood nak message sape²! berjimat cermat amalan mulia.
okayy what orang panggil Hajah Bakhil. bukan senang kan nak dpt panggilan mcm tuu. mahal tuu :O


nasib baik mid-year exam sebelum cuti panjang nanti.
kalau tak, cuti menghadapp buku jelaa jawabnye kan.
tapi walaupun sebelum cuti, masa cuti tuu mesti kena study jgk kan. PMR lahh bella ! sedarrrrr laa sikit awak tuu nak PMR. *panggggg kat pipi sekali. okayy dah sedar =.=
confirm lah masa cuti nanti dapat homeworkSSSSS tersayangSSSS banyakSSS kan.
I LOVE HOMEWORKSSSSSSSSS
perrrrrrrr -,- hak tuihhhhh :p

kalau nak cakap pasal this week, kinda fun lahh. banyak jugak tak blaja.
kalau bab tak blaja nie, mmg orang first lah yg senyummm kan.
wehh pelajar cemerlang ke mcm nie? *__*


ini baru cemerlanggggg :)

till then, wassalam.

Kursus Kepimpinan.


Salam 1 Malaysia :)
waaaa lamenye tak update. seriously, takde extra time nak update blog hari² macam bloggers yg lain.
yelah, sedarlah sikit diri tuu nak PMR Bella oihh. yea yea, sy sedar =.=''
visitors pun dah tak ramai. tapi takpe, lepas PMR nanti update laa blog nie tiap² hari sampai tak tau nak post apee. HOHOO :D


ehemm. Sabtu last week-sekolah ganti.
but kami pemimpin² yg bertauliah pergi merewang ke Institut Aminuddin Baki(IAB),Genting.
ececeehh ^__*
mmg gempakk habiss laa kursus tuu.
pagi tuu berkumpul kat skola dulu, dgn pakaii baju kurung nye. ayu kan? well. muehehee :p
dlm pkl 7.30 mcm tuu bas sampai.
masa dlm bas tuu rasa mcm tak bestt sgt sbb tak tau nak buat ape & laparrr gileee T____T
pastu, Atie kuarkan recorder dia. layan Korea kejapp.
pukul 8 lebih rasenye sampai Genting Sempah. breakfast kat sana. nasi lemak pun jadilah kan. perut laparrr sume bedall, sume benda bolee jadi sodappp :D
lepas dah siap makan sume, naik Genting.
lepas dah makan tuu baru lah rasa bestt sikit sebab perut dah kenyangg senang hati lah kan. muehehee ;)
sambil dengar laguu. driver tuu lyn lagu nak jiwang jee. adoihhh tak tahann.
sampai aku & Atie sampai sekarangg ingat lagu "sama-sama!". HAHAHAAA :D

dah sampai IAB tuu, first letak segala khazanah dalam surau.
then pegi masuk Dewan Kuliah. dengar ceramah.


First, Cikgu Azman - Ceramah REMAJA & PEMIMPIN.
mmg bestt lahh ! semangat berkobar² jee cikgu :D


lepastu, Cikgu Nik - Ceramah BIDANG TUGAS AJK.
nie pun bestt jugak. semangat jee aku tulis note berjela². pemimpin yg bertauliah kan? ekekkee ^__*
after that cikgu bagi Ujian Asertif.
Markah aku dpt-36
maksud dia? -SIKAP TEGAS YG TAK KONSISTEN !
mmg lah, mcm mane nak konsisten, asyik gelakk jee memanjang :D


last sekali, Teacher Aida- Ceramah PENGURUSAN KEWANGAN.
masa nie rase mcm ulangkaji Kemahiran Hidup Tingkatan 2 sekejapp.
segala benda sebijikk sejibonn mcm KH. I likeeeeeee ;)


lepas habess ceramah, pegi solat & makan.
lepastu dgr taklimat psl Jungle Trekking & then berkumpul utk buat kumpulan.
masa nie mmg menipu lah kan. sbb nak sama kumpulan punya pasal.
lahir bln 3, ckp bln 12. jauhh tu beza.
alih², tipu², kena jugak masuk bulan 1-3 punya kumpulan. (Alpha)
nasib baik 1 kumpulan dgn Atie jugak. yelah, sama² temberangg kan. huahuaa ;D
(baca doa dulu, baru berkatttt)

partner gelakk sampai perutt tebaraiii. huahuaaaa :D

dlm pukul 2 lebih mcm tuu, start masuk hutan.
our group yg jd leader dulu.
sampai dkt 1 tempat, menyesatkan orang. si Sufi punyee psl lah! hahhaa tak memasal kena pegi belakang sekali.
belakang kumpulan D.

(tempat menyesatkan orang)



start msk hutan tuu, redah sungai sume. tak habiss² gelak dgn Atie. sampai kena marah dgn Kak Sue. hakhakk skt perut dah aku gelak kat dlm tuu.
nasib tak terkencingg. HAHAHAHAA!
masa redah sungai tuu, mmg syokk habess laaa, sampai kasutt pun hancaiii =.=
sampai satu tempat tuu, serious laa air dia mmg dalam.
dgn aku paras pinggang kott. lepastu aku ckp laa
"wehh dalamnyee sungai nie"
lepastu tetibee suare sumbang Syafiq bunyi,
"bukan sungai tuu yg dlm, kau tuu yg PENDEK"
okayy fine lahh ! kejam betull =.="
nasib baik aku mengaku aku pendek, daripada aku jadi pontianakk langsuirrr meroyann segala bagaii kat situ. tak ke kau ketarr. mueheheee :D
masa jalan tuu tak rasa penat sangat, mmg enjoyy gilaa lah kan.
pastu stop kat satu kawasan lapang. group C menangg! bangga lah tu? huhuu.
tengok periuk kera sambil makan Oat Crunch ^__^ yummy yummy


a few minutes later, cari air terjun pulak. kat sini mmg gempakk lahh!
tengok free show kejapp, Kak Umie menangiss kena pacat. HAHHAHAHAA! jahat wehh aku bkn nak kesiann ke ape, aku gelak jee dgn Atie. ekekkeee.


cari jalan balik ke IAB. sampai kat bukit tuu, kena cari tanda, yg Atie nie dah masuk hutan balik dah.
tanda tuu betul² dpn aku, tp mata taknak pandang kat situu. Kak Farhati jumpa, okayy fine Group C menang lagi ! urrr =.=" hohoo.
naik, masuk hutan balik. masa nak naik nie mmg seksa lahh. dah lah licin, dgn duri segala benda ada. saboo jelaa.
duri banyakk wehh kena tangan. nasib baik aku tough ! wakakkakakakaa :D
sampai kat satu tempat nie, tak memasal tergelincir. nasib baik sempat pegang tali.
kalau tak, dah maen gelongsor² dah aku sampai ke bawah.


Finally, sampai jugak ke IAB balik. fuhhh ponekkk den -,-
tp mmg bestt lahh ! gempakk habesss !
dah sampai tuu, mandi bersihkan badan semua, solat, then balikk!


singgah kat Genting Sempah. pegii makan.
lepas makan, then balikkk !


mmg the besttt moment lahh kat sana! dorang semua sporting habess. akak² & abg² sumee bestt ! cikgu² pun same. even kitorang yg paling muda join kursus tuu, kitorang tak rasa mcm yg paling muda pun. ehehee ;)


sampaii skola nak dekat pukul 7. TIRED but HAPPY
Thanksssss !
nak pegii lagiii ^__^

*thanks to Fahim, as the photographer :)

chalo beteee.
till then, wassalam :)


Saturday, April 16, 2011

Friday, April 15, 2011

berubah mencari kehidupan yg lebih baik.



hello hello nak kopi ke milo ;)
blog bersawang. aku mmg sukee buat blog bersawang mcm nie.
baru coooollll *taik kucingg* kan.
alololoo janganlaa merajuk wahai blogku tersayang chenta hati pengarang jantung limpa sayee :D


Jumaat hari tuu bestt gilussss dohh.
just blaja Arab jee.
yg tak amek Arab lgi syiokkk, dorang tak blaja pun hari tuu.
bestttt siotttttt.
tapi masa Arab tuu, rse mcm kejapp jee.
blaja², tupptupp bunyi locenggg. serious rasa mcm tak puasss.
masa BI ustazah Siti Esah relief. duduk kt library.
ohh tempatt yg paling malass aku nak pegiiii :p
balik lambat sikit hari tuu. ustazah cakap pasal periksa Tarannum.
and ofcourse lahh ada ceramah free kan.
finally, ambekk jugakk Tarannum. lillahitaala yeaaa :)




kata² ustazah buat aku rasa tersentakkk.
ustazah buat aku sedarr dari kealpaan & kelekaan diri ini.
tahun nie aku banyakk gelakkk. gelak tu kan bolehh menggelapkan hati, ilmu pun boleh keluarr.
aku rasa betul apa yg ustazah ckp. mmg banyakk berubahh.
diri nie dah banyak berdosaaa. tahun nie jee dosa dah berlori².
ciri² budakk 9As' ke nie?
serious, nak berubah. kurangkan gelakk, kau tahulah aku gelak macam mana kan.
pontianakkk pun lariiiiiii.
kurangkan bercakapp perkara yg sia².
tapi kenapa banyak sangat setann dalam diri nie(?)
urrrrrr =,="




"no one can change your life expect for you"

*urrr pagi tadi kelas Agama mata mengantukkkkk dohhh T____T

till then,
wassalam :)



Saturday, April 9, 2011

ini tidak matang



Assalamualikum kum kum ;)
japp nak gelakkkkk.
HAHAHAHHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAA !
okayy dah. arhhh poyoo ronosss ! =,=
sumpah aku tak tahan baca budak² kecik nie punya comment dkt FB.
nak tebaraii perutttt. terkeluar usussss. *nampakk benorr menipuuuuuu :p







friend eat friend :D





friend eat friend & apabila ditranslate ke BM jadilah
kawan makan kawan.
pandai jugak aku nie kan? HAHAAA *hakk tuihhhh :p



kau rasa sakit hati tak kalau kena tikam belakang? *lain kali tikam depan² baru tak sakitt ^_*
kau rasa sakit hati tak kalau orang yg kau percaya selama nie cerita bukan² pasal kau dekat orang lain?

perghhh! makan dalam.
aku tau aku bukanlah member yg baik sgt.
yeaa aku tak perfect & NOBODY'S PERFECT rite?


ohh awak awak,
tolonglah jgn nak perahsantan yg diri awak tu perfect sgt.
awak tak payah nak bangga dengan hati awak yg konon²nya wangi sangat tu. padahal bau Alam Flora.
awak tak payah nak buat baik depan saya. hipokrit okayy! tak payah lah nak buat drama swasta depan saya.
sebab saya menyampah.




heyy come on lahh.
kita satu bangsa kita satu negara. HAHAHAA
tak payah nak sebokk hal orang lain kalau orang tu tak sebokk hal rumahtangga kau yg takde lift tuu. ohh kuno rupanya :p
problem orang buat apa kita masuk campur kan?
kita fikir problem sendiri sudah lah.
sebokk jage tepi kain orang, tepi kain sendiri koyak sampaii nampak betiss berkurap tak sedar pulak?
biasalah, mala'un kan.
tak payah lah kita dok happy sgt nak bercerita pasal orang lain dekat satu dunia.
nanti bila batang hidung sendiri kena, menangis air mata deoxygenated blood kau nanti.
aku taknak gaduh² dengan orang yg macam nie.
buang masa jee kan?
lebih baik aku bergayut dekat pokok lama² daripada layan kepala otak orang macam nie.
kalau dah ada otak pegii simpan, ada akal telan, macam nie lahh jadinye.
ada hati, tapi pegii bakar dalam oven.
ohhhh heartlessssss !

oinkk oinkkk kau nie kan?
bolehhh jalannnnnnnn.

I HATE YOU (!)

sekian terima kasih.

till then,
wassalam :)