Friday, January 13, 2012

Nak nyawa nak nyawaaaaa !



Heyyo biskut lemak kopi O ! Tgk cerita Hantu KumKum, assalamualaikum. Hikhik :D
Tengokk title atas ! Okayy jumm jeritt same-samee.
"SERAM NIHHHH !"
Wiki wikii. Okayy naa, mai sini cek nak habaq mai kat hampa semua pasall apa cek punya tajukk mcm org nak kena telann. Wehee ! Act, apee yg aku nak ceritakan dekatt sinii pasall 'seekor/seorang' anak patung yg agak menyeramkan. Bukan agak, tapii SEMEMANGNYA MENYERAMKAN bagi aku ! Okayy meh sinii aku tunjuk muka yg agak seramm gituu yea. Kau kenal budak perempuan nie? Mesti korangg pernah jumpee dekatt kedaii kan. Aku ANTI budakk nie! Wahahahaha. #Aku type nie pun dah rasa seramm sejuk tahuu !


Okayy, kalau dia bangun dia akan bukak matee macam nie.


Erghh ! Aku tengah ketar-ketar nie. Mmg aku ANTI habess dgn budakk nie ! Aku rasee mcm nak campakk ke laut jea. Masa aku kecikk-kecikk dulu, aku & akak aku suka sangatt-sangatt main dgn Garfield. Tidur sama-sama. Bolee dikatakan, bagaii isi dgn kuku. Marilah kita blaja BM yea. HAAHAHA ! Then arwah nenek aku yg aku panggil 'Wan Yas' cakapp dekatt kitorangg yg malam-malam Garfield tuu mintakk nyawa dekatt kitorang.
"Nak nyawaa nak nyawaa". (Dgn nada mcm suara budakk kecikk)
Start drpd tuu, kitorangg jadi takutt. Yelahh kan, masa kecikk tak bolee nak fikirr lagii. Tapi effect tuu sampaii skrg aku rasaa takuttt ! Okayy kenapa aku takutt dgn budak nie? Once upon a time, HAHAHA ! Kau penaa tengok cerita hantu pasal anak patung macam nie? Start daripada tuu membuatkan aku rasa takut dgn budak nie. Aku jadii ketar satu badan kalau nampakk budakk nie. Peristiwa yg mmg membuatkan aku nak menangiss bila ayah, ibu & Along kacau aku. Okayy kau bolee bayangkann aku menjeritt macam mana. HAHAHA ! Okayy jum kitee story !



Petangg Rabu tuu, aku balikk sekolah dgn penatnyee. Lepass settle semua, aku nak lelap sekejapp. Time aku nak lelapp tuu, Along dgn gembiranya menyakat aku. Dia letak dekatt sebelah kepala aku. Mau tak menjeritt aku kan. Fuhfuhh. Yg tuu bolee tahan lagii. Malam pulak, ibu & ayah pegii masjid. Sebelum aku mandi tuu, Along da kacau-kacau da. Aku jadii seramm jugakk laa kan nak mandii. Tapee, all is well katanya. Hooho ! Lepastu aku bajett cool jea masuk bilik air. Whoaaa freshh ! Hiihihi. Lepas mandi tuu, aku bukak jea pintu, jeng3 ! Budakk tuu dah duduk macam gambar dekat atas tuu. Mmg meroyan laa aku dekatt situu kan. Nasebb baekk towel tak tercabut ! Huahuaa ! Lepastu aku pergi amekk wuduk. Aku bukak pintu bilik air. Aku tak sedarr Along dekatt situu. Lepas aku amekk wuduk tuu, aku toleh jea belakangg. Urghhhh ! Aku rasee mcm nak pengsann. Matee da habess bulat da masee tuu. Along buatt rambut kalah pontianak sambil pegangg budakk tuu. Aku rasee macammm, heihhh adee yg aku telan hidup-hidupp nie karangg. Sehari suntuk aku kena kacauu dgn minah sengall nie. Baguss Along, adikmu nie mmg SUKEEE awak buatt mcm tuu. Rasee 'bahagiaa' sangat hidupp nie tauu. *Mata ke atas, tangan ke dada =="


Okayy nie cerita masih freshh lagii yea ! Hari nie ibu & ayah pulakk berkomplot dgn Alongg. Erghh ! Petangg tadi aku nak tidur. Lepastu ibu bukakk pintuu bilikk. Ibu tanyee buatt apee sambil bawakk anak patung tuu, letakk dekatt sebelah aku. Mmg menjerit laa kan. Mau tak menjerit, serious aku takut gilaaaa ! Tak lena aku nak tidur. Aku nak pegii toilet. Lepastu aku nampakk ibu masukk bilik. Aku pelikk laa jugakk kan ibu masuk tetibe lepastu keluarr senyum-senyum pelikk. Aku tertanya-tanya. Lepastu aku masuk bilik. Aku check, takde ape pun. Then aku nak sambungg tidur, aku bukakk jea selimut. Budak tuu tengah baringg atas katil aku ! Fuhhhhh ! Heart attack !
Maghrib tadi pulakk, part ayah aku pulakk. Aku tengahh online. Lepastu ayah pegii letakk budak tuu dekatt belakangg aku. Aku rasee macam adee hantu tengahh bergayutt dekatt aku. Erghhh !
Seharian aku kena kacauu. Bolee histeria aku macam nie. Baguslaa semua, buatlaa lagii. Saya mmg SUKEEEE. Krofkroffff =.='

Nahh dengarr budakk nie meroyannn.



video

Till then, wassalam.

Lots of love, Bella ♥.♥

1 comment:

  1. hahaha..childlish sangat hauri iffahbean ni..okay2 joke je,hehe..btw nice entry..buat lah banyak2 cerita mcm ni confirm boleh dpt follower sampai 200k..just kidding xD

    ReplyDelete