Saturday, March 5, 2011

Brain Marathon !



assalamualaikum :)
yeahh yeahh ! BRAIN MARATHON was OVER !
alhamdulillah, finally habess jugak peperangan di DEWAN perang ituu. wuwuu :D
this p1, kitorang form3 sume exam dekat Dewan Keris Mas. kasii markett sikett name dewan skolah aku tuu! muehehee :D
kan aku dah cakap nak upload video² hot mase perbarisan Hari Sukan dulu kan? sorry naek lorry babehh, aku tak sempatt nak mintak dekat Cikgu Aina video tuu, dia dah pergi pindah sekolah SK Sulaiman. heshhh =="
takpelaa, takde rezeki lah tuu. nanti lah aku try mintak sedekah dekat orang lain pulak ;)
okayy, kembali ke pangkall jalan.

otak aku sekarang tengah free. cehcehh. aku baru lepas rajin buat nota Sejarah. hope dapat siapkan sebelum kelas Sejarah ! yelah, next week Cikgu Rohaimi takde, dia tinggalkan angpauu latihan untuk kitorang. bukan sikett, bukan banyakk, tapii belambakk ! HOHOHOO :D serious belambakk gilee ! daripada m/s 1 hingga m/s 56. kena buat sepanjang dia tak masuk kelas. adess =.= takpee², demi masa depan. huhuu.




okayy, memandangkan aku baru jee lepas habess exam, bolehlah aku update blog kejap.
nie pun sebab time aku FREE GILAA ! weekend nie tak rasa mcm cuti sangat sebabb homework belambakk gilaa !
disebabkan exam dah lepas, aku memberanikan diri untuk post pasal exam & mengecutkan diri untuk fikir pasal RESULT ! wuuu horror =.=
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

First day- Isnin.

Bahasa Melayu :
soalan dia boleh lah tahan gempak lah jugakk :D
ehh ehh, aku nak tanyaa! ape maksud rangkai kata nie :
Impaknya yang masih takuk lama dan membimbangkan?
aku kasii teka teki nie! HOHOHOHOO. sebab aku TERlupa nak jawab soalan nie! hahaa.
yelah, mula² aku buat soalan kertas1. lepastu aku buat Ringkasan. lepas Ringkasan kan ada Pemahaman kan?
yang part pemahaman tulah otak aku jadi blankk ! sebab aku tak tau takuk lama tuu apa.
cuba kalau aku jawab "kesannya yang masih patukk berkurun dan merisaukan". boleh tak? yelah, aku rasa takuk tuu patuk. aku rasa je. padahal bukan patuk pun makna dia! wehh bengapnyee lah aku nie kan. sumpah aku tak tahu. bila aku dah tak tahu tu, konon²nye aku nak tinggalkan lah dulu.
alih², sampai ke sudah aku lupa nak buat! serious lupa! bila dah kutip kertas, baru aku teringat. Ya Allah ! sah lah tak dapat markah kan. whateverlah malas aku nak fikir sebab lepastu ada paper Science pulak. buatnya tak dapat jawab Science sebab fikir soalan pemahaman BM jee, tak ke menangis air mata darah pontianak kau? so, aku pun just buat² cool je sebab tak dapat nak jawab maksud rangkai kata tu. tarik nafas panjang², baca doa. jawab Science :)

Science :
fuhhh senyum jee aku jawab kott :D
masa paper2 lah aku senyum. sebab apa yg cikgu tuition bincang semalam, semua keluar! bincang experiment pasal rokok & balloon, dua² keluar. waa bestt²! paper1 kena fikir jugak lah. soalan dia boleh lah tahan ketahannya :D

Geografi :
haaa yang nie lah palingg aku lemah semangat sekali ! yelah, aku bukan study pun Geo. soalan keluar yg form1,2&3.
serious, aku tak buat revision pun pasal form1&form2. bedall jelahh! masa jawab nie, kepala otak aku serabutt gilee! rase mcm nak menjeritt jee. yelah, tak study punya pasal. form3 punya jee aku study. heshh =.=

Kemahiran Hidup :
yangg Bab1-Reka Cipta aku tak baca sangat. banyak focus Bab2-Elektrik.
alhamdulillah, nasib baik apa yang aku baca keluar.
tak sia² aku pinjam TIGA buku latihan dekat cikgu. huhuu. cehh bajett rajen jee. muahahahaaa :D
tapi aku buat okayy!




Second day-Selasa.

Sejarah :
perghhh ! mengancammm! Ya Allah, dah lah aku tak belajar lagi Bab2. tulah rugi kalau tak datang sekolah&kelas masa hari Jumaat hari tu. blurr je kepala otak aku. just maen bulat²,hitam² jee. lantak lah betul ke salah, janji aku jawab. hahahhaa.
sumpah lagii serabutt otak aku! yelah, pasal Malayan Union bagaii. aku tak sempat nak catch up! urrr =.=
mintak² pass. biarlah tak dapat A pun, tak belajar takkan nak dapat A kan? tapi kalau Allah nak bagi, tak mustahil kan? :)
kena solat hajat nie, supaya lembutkan hati pemeriksa. mueheheee : bak kata Ustaz Shamsuri :D

Mathematics :
yeayy yeayyy ! favourite subject ♥ wuwuu soalan pun boleh lah tahan senang lah jugakk.
cehh cakapp besaa! tak dapat A kangg baru tahuu! ehh jangann begituu, hope dapat A :)
just masuk dari Chapter1 sampai Chapter5 jee. tapi teacher suruh jawab sampai Chapter4 jee.
tapi, kitorang tak dapat soalan extra untuk kelas 3AA. elok² lepas Sivik boleh balik pukul 1.35, tiba² Teacher Grace suruh masuk dewan balik. terpaksa jugak jawab soalan extra tuu! 5minutes okayy! ketar² jee tangan jawab sebab nak cepat balik punyaa pasal :D


Agama :
masaa nie otak aku tiba² blankk ! tapi nasib baik dapat jawab. tapi aku tak tau apa yang aku jawab. huahuahuaaa :D
tengok² soalan, sebelum jawabb, terus aku tanya Anum.
apee maksud Rahmat Allah?
HAHAHAHAA terukk gilaa ! sumpah otak aku blankk gilee masa tuu. cesss thambi tuu pun tak tau jugak. huahuaa lupa jugakk!
lepastu aku toleh belakang, aku tanya Zatie. ohhh terima kasihh Zatie sebab bagii jawapan free! HAHAHAHAHHAHA jahatt gileee :D
ehh shhh ! kita² je tau, jangan kecohh! HOHOHOO.

Sivik :
aisehman! bukan masuk PMR pun! nak jugak ke buat soalan untuk p1? adesss.
aku jawab kejap jee. sebab soalan boleh pejam mata. HAHAHAHHAHAA bongkakk gilaa ! huahuaaa.
lepas jawab, aku tidur. waaa bestbestt! lama jugak aku tidur. aku ingat sikitt je yang tidur, rupa²nya hampir satu dewan tidurr ! nampak kepalee letak atas meja jee. huahuaa. lepas bangun tuu, tengok Zimah & Anum tak tidur. bergosipp jee dorangg! muehehee.
lepastu ajak Zimah nyanyi. ohh berjiwangg dengan Cik Zimah kita yeaa :D




Third day- Rabu.

Bahasa Arab :
kitorang yang amekk Arab sume kena jawab dekat kelas. aman lah jugak jawab dalam kelas.
sebabb sikett je yg amekk Arab. soalan dia boleh lah tahan susah lah jugak. tawakal jelaa! :D

English :
membunuhhh mencekikk menderaaa ! susahh gilaaa T____T
hope dapat A. tapi rasa mcm harapan jee. sobs :'(


lepastuu rehat. lepas rehat ada English. yeahh! ingatkan teacher nak bagi kertas. cehh baru je jawab sebelum rehat, lepas rehat nak bagi dah? express betul. huhu. masa English tuu dapat majalah sekolah-Bakti.
kelas riuhh masa tu okayy! sebab nak autograf punya pasal. hahahaa. yelah, belakang buku tu kan ada 2 muka surat untuk autograf. budak kelas aku pun jadi jakon kejapp mintak² sign masing². dengan aku sekali jadi jakon masa tuu. waa terasee diri famous amoss masa tuu! HAHAHAHHAHAAA :D
masa aku mintak autograf yang lain tu, aku suruh tulis ucapan sekali. ada 3 orang yang kejammm sangat buat ucapan yang comell untuk aku. huahuhuaaa.
begini bunyinya :
Syed : [tandatangan] - semoga cepat tinggi.
Waniey : [tandatangan] - Goodluck PMR :D cepat meninggi tau!! keep in touch..
Dutdut : [tandatangan] - semoga cepat tinggi! pemikir serabot-serabot.

wehh terima kasehh sebabb doakan aku cepat tinggi. wuwuuu :D
yeahh, semoga diri sendiri cepat tinggi yea Bella ;)
korang tengok lah nanti, aku tinggi dari korang. terkejutt kingkongg korangg ! HAHAHHAAA cehh yoyo'o jehh.
cuba cakap sikett bila aku nak meninggi?

yang Zimah punya ucapan lagi hot wehh!
begini bunyinya :
Zimah : [tandatangan]
-Goodluck.
-jangan lupe orang BILUT.
-Semoga cepat dipertemukan JODOH.

amboihh cik kak! gataii nohh. Jodoh tang manee pulakk! lambat lagii nak kawen. aku nak tunggu sume budak kelas aku kawen dulu, baru aku follow jejak korangg! HAAHHAHAHAHAA :D



petang semalam ada kelas Arab. ikhlas nie datang! huhu. bestbestt :D
malam pulak ada kelas Sejarah. dah masuk Bab3 ! Bab2 aku still blurr sebabb tak belajar lagii. tulah, tak datang punya pasal! kena belajar sendiri lah jawabnyee =.= aku suka mase kelas Sejarah malam. sebab tak ngantuk! ngehee. asyikk gelak je memanglah :D

sekarang aku berazam untuk tingkatkan daya kerajinan untuk belajar untuk dapat result yg flying colours ;)
Pray for me & goodluck untuk PMR Candidates this yearr! do the best okayy!
AJA-AJA FIGHTING!

till then,
assalamulaikum :)

No comments:

Post a Comment